UDARIO BRAT NA BRATA Neviđeni haos u reprezentaciji protiv koje Srbija igra na Evrobasketu
EPA-EFE/WOJTEK JARGILO

Poljski košarkaš Marsel Ponitka optužio je brata Mateuša da ga je izbacio iz reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo.

- Dobio sam informaciju da selektor nije imao problema sa mnom, ali Mateuš nije želeo da me prihvati u timu - rekao je Marsel za poljske medije koji nije igrao u nedavnom FIBA prozoru i neće igrati na Evrobasketu.

- Ne osećam se krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da lepo sednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igara - dodao je mlađi Ponitka.

Uprkos ovoj situaciji, Marsel i dalje želi da igra sa bratom.

- Da, naravno. Uvek sam otvoreno pričao o tome, i trener i savez to odlično znaju. Strpljivo čekam obećani sastanak, koji kapetan tako često izbegava. Voleo bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju, na dobrobit cele zajednice, i da jednom zauvek prekinu spekulacije.

Srbija igra protiv Poljaka poslednju utakmicu u grupnoj fazi, 8. septembra. Pored Poljske, u grupi sa Srbijom je Finska, Češka, Holandija i Izrael.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading