HTEO SAM DA NOKAUTIRAM JOKIĆA Nikola nije trenirao zbog šamara poznatog srpskog košarkaša
Alo!/Vladimir Marković

Nekadašnji srpski košarkaš Ratko Varda ispričao je zanimljivu anegdotu u vezi sa asom Denver Nagetsa Nikolom Jokićem.

U vreme dok je Ratko Varda bio član Mege Basket, sa njim je saigrač bio MVP NBA lige.

Tada kao 17-godišnjak, Somborac je brzo pokazao da se radi o vrhunskom talentu, što je svakodnevno pokazivao na treninzima.

POZNATE CENE KARATA Evo koliko vam novca treba da biste gledali Srbiju na Evrobasketu

Gostujući u podkastu Mileta Ilića, "Jao Mile", Varda je ispričao anegdotu u vezi sa popularnim Džokerom, rekavši da u početku nisu imali preterano dobar odnos. Naprotiv, došlo je i do fizičkog obračuna:

HTEO SAM DA NOKAUTIRAM JOKIĆA Nikola nije trenirao zbog šamara poznatog srpskog košarkaša

Tanjug/Ap

 

 

- Moj prvi košarkaški trening kad sam ga video po šumi, mlata, zamlata. Trči onako, nije mu do života. Onda uđemo u salu, on baca one šuteve, nezamislive i sve to ulazi. Neverovatno kakav osećaj dete ima - započeo je priču Vardu, a potom dodao:

- Igrali smo nešto, ne sećam se da li je bilo tri na tri, tri na dva, neka vežba je bila. Mali me napravio budalom par puta. Okrećem se ka Dekiju (Dejan Milojević prim.aut) gledam ga i kažem: "Slušaj, ilI ću da prestanem da igram košarku ili ću da ga nokautiram". Stani bre dete, polako imaš 17 godina. Taj isti trening, išao je po loptu, da li sam ga ošamario, udario po ustima, nešto je bilo, pukne mu usna, nije trenirao nekih pet-šest dana. Taman, da ja malo odradim trening.

NASTAVLJA SEZONU U TURSKOJ Miško Ražnatović potvrdio: Micić i naredne godine u Efesu

HTEO SAM DA NOKAUTIRAM JOKIĆA Nikola nije trenirao zbog šamara poznatog srpskog košarkaša

Printscreen

 

 

Zatim se osvrnuo na njegov talenat:

- I tada je pokazivao, sad da pričamo da smo videli da će biti na ovom nivou, ne. Ja sam rekao da će biti dobar igrač, ali dobar u smislu Evrolige, evropski. Da će da ode u NBA i da bude najbolji na svetu, ko god da kaže to... Ma 100 odsto. Videlo se da ima nešto u sebi, da dođe na ovaj nivo je neverovatno. On se nije rodio sa fizikalijama, da može da trči 10 puta brže od drugih, da skače. Ne, on ima taj neverovatan osećaj i ima glavu. Pre nego što primi loptu zna šta će da ti uradi. To je neverovatno.

Zanimljivo je da je u to vreme i Novica Veličković imao problem sa Nikolom Jokićem:

- Jednu vežbu Deki pokaže, primiš lptu, probaciš levom rukom, pa je uhvatiš kad prođe kroz noge. Ide prvo to, mali provuče Novici kroz noge, hvata loptu. Ovaj ne zna gde je, mali baca, daje. Novica već 'zapenio'. Opet ga mali prolazi, baca loptu preko table ona ulazi. Uhvatio ga je rukama odmah, reko' stani. Veličković je došao na pola sezone u Megu, kad krene Zemunac da mi priča, bilo je toliko simpatično - završava Varda sa osmehom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading