REŠENA JEDNA OD NAJVEĆIH MISTERIJA NAŠE KOŠARKE Kari Pešić konačno otkrio zašto je izbacio Radmanovića
Foto: Marko Metlaš/Alo!

- Ne volim kad neko kaže da smo postali svetski prvaci zato što je trener odstranio Radmanovića. Ne, ja se time ne ponosim. Uvek mi je bilo žao zbog toga i krivo", priča Svetislav Pešić tokom gostovanja kod Mileta Ilića.

Nastavio je u istom ritmu.

- Radmanović je bio jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, ali još nije bio na nivou Divca, Stojakovića, Bodiroge, Tomaševića, Gurovića... Oni su bili momci koji tek treba da dođu do toga. Ne kažem da je trebalo da nose vodu ili kofere važnijim igračima, ali u svemu se zna ko je glavni, a ko manje glavni.

IMA NADE ZA BOGDANA Pešić otkrio: Postoji šansa da Bogdanović zaigra na Evropskom prvenstvu

Neko bi mu zbog mladosti oprostio.

- Nije bio najmlađi. Bili su tu i Rakočević, Vujanić, Jarić, Čabarkapa... Nisu ni oni bili cvećke za mirisanje, ali odlični su momci, kao i Radmanović. Meni se to nije dopalo i doneo sam takvu odluku. Pobedili bismo i da je i on bio u ekipi.

Nikada se nije opterećivao pitanjem – šta bi bilo da Srbija nije postala prvak sveta?

- Ne razmišljam šta će biti posle pobede ili poraza. Bavim se time na koji način mogu da pomognem ekipi. Da što bolje pripremim igrače pre utakmice, pronađem puteve do pobede kad počne utakmice, da se plan sproveode u delo. Da im pomognem da budu bolji. To je posao trenera - zaključuje Svetislav Pešić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading