TESNA POBEDA Košarkašice Srbije posle produžetka srušile Hrvatice
Tanjug/Sava Radovanović

Izabranice Marine Maljković pobedile su u dvorani Peristeri u Atini izabrani tim Hrvatske posle produžetka rezultatom 91:88.

Srpska reprezentacija kontrolisala je tempo i rezultat u prve tri četvrtine, da bi poslednja deonica u potpunosti pripala Hrvaticama koje su uspele da izbore produžetak.

U dodatnih pet minuta Srbija je ipak bila sigurnija i kvalitetnija, pa je na kraju takmičenje u Atini završila pobedama protiv Grčke i Hrvatske i porazom od Poljske.

I ovoga puta Srbija je dominirala u skoku (50-37), imala je više asistencija (24-16), ali i više prodatih lopti (21-13).

"DELIJE" POZIVAJU NAVIJAČE NA FINALE Dođite u "Pionir" da se zajedno izborimo za titulu prvaka zemlje

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Ivana Raca sa 22 poena. Mina Đorđević je ubacila 18, Maša Janković 14 uz deset skokova, a Jovana Nogić 13 poena i pet asistencija. Ivana Katanić je imala devet skokova, šest asistencija i četiri poena.

U timu Hrvatske, koji je protivnik naše ekipe u aktuelnim kvalifikacijama za Evrobasket 2023. najefikasnije bile su Mihaela Lazić sa 19 i Klaudia Periša i Sara Borić sa po 14 poena.

Srbija se u petak vraća u Beograd, a prvi deo priprema za Svetsko prvenstvo u Australiji nastavlja u subotu na Zlatiboru. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading