KRITIČARI, ŠTA ĆEMO SAD? Kako je Jokić preko noći od američkog konjušara izrastao u heroja nacije
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Sportska tema broj jedan u Srbiji je odluka Nikole Jokića da zaigra za reprezentaciju ovog leta.

Nikola je rekao "DA" selektoru Svetislavu Pešiću koji će na asa Denvera Nagetsa moći da računa u avgustovskom "prozoru" i na Evrobasketu!

Euforija je već zahvatila naciju. Mnogi u Srbiji vide Pešićeve momke na krovu Evrope. Nikola Jokić - dvostruki uzastopni MVP NBA lige, Vasilije Micić MVP Evrolige, Miloš Teodosić MVP Evrokupa, uz još veliki broj sjajnih igrača. Pomislio bi neko da smo prejaki, da nam ne može niko ništa, čak i u odsustvu Bogdana Bogdanovića koji se oporavlja od povrede kolena.

Ali, daleko od toga da ćemo se prošetati do zlata koje čekamo još od 2002. godine i čuvenog Svetskog prvenstva u Indijanapolisu kada je selektor bio upravo Pešić. Naprotiv, biće jako teško i to popularni Kari vrlo dobro zna. Imamo vrhunske igrače koji treba da postanu tim kako bi se "Bože pravde" začulo 18. septembra u dvorani u Berlinu.

No, vratimo se na reakciju javnosti posle Jokićeve odluke da ovog leta ponovo obuče dres nacionalnog tima i kako se sve promenilo preko noći.

Prošle godine Nikola Jokić se nije odazvao pozivu Igora Kokoškova što je izazvalo gnev navijača u Srbiji. 

KRITIČARI, ŠTA ĆEMO SAD? Kako je Jokić preko noći od američkog konjušara izrastao u heroja nacije

Vladimir Marković

 

Po prvi put u istoriji jedan Srbin postao je najbolji igrač u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, ali je to palo u vodu, kada je Džoker rekao da neće igrati za reprezentaciju.

Iza sebe je imao neverovatno uspešnu, ali i napornu sezonu, žena mu je bila trudna, želeo je da bude uz porodicu, međutim, javnost mu nije oprostila što nije bio na raspolaganju reprezentaciji.

Usledile su sramne uvrede na račun Somborca, neki su išli čak toliko daleko da su priželjkivali da se povredi. 

Nikola je veliki zaljubljenik u konje i konjički sport mu je hobi. Kako reče njegov nekadašnji saigrač Huančo Ernangomez, Jokić verovatno više voli konje od svoje žene. 

Međutim, Jokić je i zbog toga bio tema podsmeha. Govorilo se kako je američki konjušar, neka čisti štale, timari konje, neka se na Olimpijskim igrama takmiči u konjičkom sportu, a ne u košarci... Bio je tu još niz pogrdnih izraza zato što u slobodno vreme želi da se posveti plemenitim životinjama.

KRITIČARI, ŠTA ĆEMO SAD? Kako je Jokić preko noći od američkog konjušara izrastao u heroja nacije

Foto: Marko Metlaš/Alo!/Tanjug/AP

 

A, šta je loše u tome što voli konje? Ima li Jokić pravo na hobi? 

I, kako to u našem narodu obično biva, sve se zaboravi preko noći, dežurni kritičari su promenili ploču.

Nakon informacije da će 27-godišnji centar zaigrati za reprezentaciju, od američkog konjušara pretvorio se u heroja nacije! Isti oni što su mu govorili da treba da se posveti timarenju konja, sada kliču "Nikola, Srbendo". 

Jokić je ostao isti onaj zaljubljenik u konje, skromni Vojvođanin koga nije udarila slava u glavu iako je dva puta u nizu MVP NBA lige i koji će učiniti sve da sa saigračima donese toliko čekano zlato.

Zato dežurni kritičari, bolje da se pozabave svojim problemima nego da o Jokiću sude na osnovu toga da li igra ili ne igra za reprezentaciju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading