BIVŠI SPORTSKI DIREKTOR PARTIZANA OTKRIO "Crno - belima je falio plejmejker, Obradović je izuzetno zahtevan"
ABA liga/kk partizan/Dragana Stjepanović

Nekadašnji košarkaš i reprezentativac Jugoslavije Nikola Lončar bio je gost podkasta "Sa Lukom i Kuzmom". On je tom prilikom pričao o povratku Željka Obradovića, svog bivšeg trenera u Partizan.

- Povratak Željka Obradovića je dao neku drugu dimenziju Partizanu kao klubu. Došli su evroligaški igrači za koje je u prethodnim sezonama bilo nezamislivo da igraju za Partizan. Plaćeni su, sa evroligaškog nivoa su došli u Evrokup, morali su da dobiju malo više novca. Napravila se ekipa za vrlo kratko vreme, sa mnogo novih igrača i to u početku nije išlo kako smo svi zamislili da treba da ide, ali Obradović i stručni štab su uspeli da usmere taj tim posle nekoliko meseci. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se u Evrokupu dođe do željenog cilja, što je bilo osvajanje, s obzirom na igrače sa velikim imenima koji su potpisani.

Lončar se takođe osvrnuo i na selekciju Partizana, u kojoj je po njemu falio iskusan plejmejker, koji bi bio desna ruka trenera Željka Obradovića.

- Mislim da je Partizanu tokom cele sezone falio jedan dobar plejmejker, da bude desna ruka Obradoviću na terenu, kao što je on tokom svoje uspešne karijere imao igrače koji su od jedan do deset sprovodili njegove ideje. Da vide gde tim ima prednost i gde može da pobedi jedan na jedan, da ima konstantnu komunikaciju sa trenerom. To je jedino što je Partizan mogao da uradi, da dovede plejmejkera sa iskustvom. Bilo bi lakše, pogotovo u finalnim momentima. Obradović je izuzetno zahtevan trener, ne samo na utakmicama nego i na treninzima. Znamo sa kojim igračima je radio i kakve je uspehe beležio. Zbog toga mislim da je njegova desna ruka mogao da bude plejmejker prve klase i za to se pretpostavljam, imao novac, pa da se odatle krene dalje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading