DOBRODOŠLI U BEOGRAD, GRAD KOŠARKE Đordi Bartomeu otvorio fajnal-for Evrolige: Uprkos izazovima, želimo da slavimo ovaj sport
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Mnogo je neizvesnosti i to će sigurno trajati neko vreme, ali uprkos svim izazovima, želimo da slavimo košarku, rekao je danas predsednik Evrolige Ðordi Bartomeu na zvaničnoj ceremoniji otvaranja završnog turnira Evrolige u srpskoj prestonici.


- Dobro došli u Beograd, grad košarke - poručio je Bartomeu.

Završni turnir Evrolige je prvobitno trebalo da se održi u Berlinu, ali zbog striktnih pravila usled pandemija virusa korona, turnir je premešten u Beograd.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 


- Nismo bili sigurni da li ćemo imati navijače na tribinama. Zbog njih igramo i nismo mogli da imamo još jedan fajnal-for bez njih. Hvala Berlinu jer su razumeli tešku odluku, kao i Beogradu koji je uspeo da preokrene sve i organizuje turnir u ovim izazovnim vremenima. Bile su ovo teške dve godine, ali je velika sreća videti pune arene - rekao je Bartomeu, i dodao da se nada da će vojna invazija na Ukrajinu proći i da je svetu potreban mir.

On je rekao i da se teška vremena nastavljaju zbog rata u Ukrajini.

- Nadamo se da će mir doći brzo. Ne smemo da zaboravimo da neki timovi neće završiti sezonu koju su počeli zbog toga. Mnogo je neizvesnosti i to će sigurno trajati neko vreme, ali uprkos svim izazovima, želimo da slavimo košarku - rekao je prvi čovek Evrolige.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 


Na završnom turniru će nastupiti košarkaši Real Madrida, Barselone, Olimpijakosa i Efesa.

- Timovi su spremni da pruže sjajan F4. Čestitam Barseloni, Realu, Olimpijakosu i Efesu koji su došli ovako daleko. Hvala njima, ali i ostalim timovima koji su nam priredili sjajnu sezonu - zaključio je Bartomeu.

Zvanična ceremonija počela je odavanjem pošte nedavno preminulom nemačkom košarkašu Ademoliju Okuladži.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading