OGLASIO SE BERTOMEU Zvezda i Partizan u Evroligi - (ne)moguća misija
Alo/Vladimir Markovic

Jedno od pitanja koje najviše interesuje ljubitelje košarke jeste da li je moguće da dva kluba iz Srbije zaigraju u Evroligi.

- To je moguće ako jedan klub osvoji ABA ligu, a drugi Evrokup. Ovaj region je veoma važan, to ne moram da objašnjavam. Posebno Beograd je za nas sjajno tržište, zato smo i tu. Ovde imamo tim koji je godinama konkurentan – Crvenu zvezdu, Partizan je takođe tu, u budućnosti je moguće da oba igraju, ali u zavisnosti od broja klubova. Ne očekujem dva tima iz Beograda u Evroligi uskoro, ali je to u budućnosti moguće - rekao je Bertomeu.

SRBIN NA ČELU EVROLIGE? Bodiroga najozbiljniji kandidat među vlasnicima

Na pitanje da li će ABA liga imati sigurno mesto, Bertomeu je odgovorio:

- Specijalne pozivnice se dodeljuju timu koji ima perspektivu iz ugla lige. Nije to uvek kompatibilno sa rankingom jedne lige, u ovom slučaju ABA lige. Ako je pitanje da li će dva tima iz ABA lige igrati u Evroligi biti sledeće sezone - da, moguće je. Šampion ABA lige će igrati u Evroligi sledeće sezone, ali ne postoji garancija za drugoplasirani tim, odnosno finalistu - poručio je Španac.

BOGDANOVIĆ ZAGOLICAO MAŠTU NAVIJAČA Srpski košarkaš želi da se vrati u Evropu

Da li će se finansijski sistem Evrolige menjati?

U sistemu smo u kojem su pravila lošija u odnosu na tržište. Problem je kada neko troši više nego što može da potroši. Mi pokušavamo da izbalansiramo troškove i prihode, to je svrha. Nebalansirani budžeti između klubova postoje svuda, ali jasan je naš cilj i moramo to da uvedemo. Ne želimo da utičemo na pojedinačne ugovore, već da povežemo prihode i troškove. Nema limita za plaćanje igrača, samo morate da imate novac za to. Morate da uzmete u obzir da to ne može da se desi preko noći, moramo da radimo na tome, već imamo predlog, videćemo šta klubovi kaže, čeka nas onda tranzicija pre uvođenja. Ovo nije ništa novo, i pre nekoliko godina smo imali sličan period tranzicije - rekao je Bertomeu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading