ZBOGOM EVROLIGO! Privatizuje se najjače evropsko takmičenje, ABA liga ostaje bez predstavnika?
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Najjače košarkaško takmičenje u Evropi, Evroliga, u potpunosti će biti zatvorena od sezone 2023/23, javlja španski "Mundo Deportivo".

Kako piše ugledni španski list Evroliga bi trebalo da ima određen broj učesnika koji se neće menjati, a čak ni finalisti, a ni osvajač Evrokupa ne bi dobio svoje mesto jer bi se ovo takmičenje ugasilo.

- Ovaj projekat predstavlja frontalni obračun sa FIBA i nacionalnim ligama. Pored toga, lige i njihovi nelicencirani timovi u poslednje dve decenije mogli su da vide kako ih je progresivno zatvaranje Evrolige ekonomski zadavilo čineći ih manje atraktivnim i, shodno tome, manje privlačnim sponzorima i drugim finansijerima - piše katalonski sportski dnevnik.

ZBOGOM EVROLIGO! Privatizuje se najjače evropsko takmičenje, ABA liga ostaje bez predstavnika?

Tanjug/Ap

 

Do sada 11 klubova imaju sigurno mesto u Evroligi i to su: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA iz Moskve, Makabi iz Tel Aviva, Žalgiris i Armani. Vrlo brzo će se ASVEL i Bajern iz Minhena pridružiti ovoj listi, a naredne sezone će tu biti Monako i Uniks koji su ušli preko Evrokupa, kao i Alba iz Berlina kao dobitnik dvogodišnje pozivnice. Doduše, ovo će važiti samo još dve sezone, a nakon toga... 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading