VAŽNA POBEDA Srpkinje savladale Crnogorke i obezbedile direktan plasman u četvrtfinale
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Reprezentacija Srbije plasirala se direktno u četvrfinale Eurobasketa koji se održava u Francuskoj i Španiji. Izabranice Marine Maljković su u Valensiji savladale Crnogorke 87:75 () i tako overile prvo mesto u grupi B. U četvrfinalu će naše devojke igrati protiv pobednika meča osmine finala u kom će se sastati A 2 i B 3. Crna Gora će uprkos porazu igrati u osmini finala jer je pobedila Grčku što je bilo dovoljno za treće mesto. 

 

 

Srpkinje su loše otvorile meč, u prvoj četvrtini su mnogo grešile, što su Crnogorke umele da iskoriste, stigle su čak do plus 10 u jednom trenutku. Ipak, posle grdnje selektorke Marine Maljković u tajm-autu, naše devojke su se uozbiljile i već u drugoj deonici stigle su do potpunog preokreta, u jednom trenutku u tom delu igre je bilo i plus sedam za nas.

U trećoj deonici su Crnogorke ponovo pretile, stigle su i do minus tri, ali je njihov napad odbijen, pa se u poslednju deonicu ušlo sa plus sedam za Srpkinje. Na startu četvrte deonice imale su naše devojke i velikih plus 12, ali su "sokolice" uspele u jednom trenutku da priđu na minus pet, ali se u poslednja dva minuta ušlo sa plus devet za nas i već tad je bilo rešeno pitanje pobednika. 

Najefikasnija u Srbiji bila je Tina Krajišnik sa 20 poena, a uz to je imala čak devet skokova, Ivon Anderson je meč završila sa 14 poena, Jelena Bruks 13, Sonja Vasić 12 , dok je Nevena Jovanović imala 11. Gorostasna Markiša Getling postigla je 22 poena na drugoj strani i bila je jedina koja se istakla u crnogorskoj reprezentaciji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ruzica

20.06.2021 16:08

Hvala vam devojke na pobedi nad Crnogorkama. Ova pobeda mi posebno znaci. Neka vam Sveta Troica otvori sve puteve do pobede.