BOGDAN SE HITNO OGLASIO Bogdanović progovorio o Jokiću, ništa nije želeo da prećuti, njegove reči su odjeknule Srbijom
Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Nikola Jokić je osvojio nagradu MVP, proglašen je za najboljeg košarkaša NBA lige, a Bogdan Bogdanović nije krio oduševljenje tom činjenicom u intervjuu koji je dao za Njujork Tajms. Nekadašnji košarkaš Partizana je o povremenom saigraču iz reprezentacije izgovorio niz hvalospeva. 

 

- Biće mu potrebno vremena da shvati šta je uradio ove godine. Ta MVP nagrada je nešto što može da se uporedi sa zlatnom medaljom koju je naša reprezentacija osvojila, tada, kada su igrali naši idoli – Stojaković, Divac, Đorđević. On je sigurno jedan od idola dece i veliki motivator za njih. To znači mnogo. Prvi je osvojio to i još mnogo toga je pred njim.

Usledio je osvrt na Bogdanove početke i momenat u kom je odlučio da se bavi košarkom.

- Svetsko prvenstvo 2002. godine. Svi su pričali o tome, deca u školi… Gađali smo trojke i ponavljali "Peđa Stojaković" ili neko drugo veliko ime srpske košarke. Nadamo se da sada ima dece koja to rade sa našim imenima. Dobar je osećaj biti u toj poziciji.

Uticaj na Bogdana imao je i legendarni, tragično preminuli, Kobi Brajant.

- Postao sam njegov fan kad je ubacio 81 poen. To je bilo nešto ludo, nemoguće. Od tada sam počeo da ga pratim, svidela mi se njegova strast. Par godina kasnije je osvojio titulu, a zatim opet. Bio je baš, baš dobar - zaključio je Bogdanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Lucky

18.06.2021 11:53

Bogdane tebi svaka cast!!! Cesto si davao samo umerene izjave tj. uvek si samo tako pricao. Ovog puta nisi u pravu! Klinci vise nisu najvni ,mnigo znaju i dugo pamte. Ja jis uvek Divcu ne mogu da oprostim finale protiv Rusije a imam52.Naravno da ne mrzim Divca jer je to bila greska ne iskustva a in se posle borio kao lav.Danasnji klinci ce ovog pamtiti kao nejveceg g.vnara u Srbiji ikad i za sva vremena. To sto je osvojio, osvojio je za sebe ,ne za Srbiju.Srbija mu je samo pomogla,jer da su klubovi i reprezentacija njemu okrenuli ledja nikada ga niko ne bi video i mogao vi samo ovce po okolini Sombora da cuva. On je za Srbiju ,posebno za klince ,mrtav.U stvari jos gore,on je vakum.