"ALO.RS" U RODNOM GRADU BUDUĆEG MVP NBA LIGE! Proslava se već sprema,  jagnjići će uskoro biti na ražnju!
Alo.rs/Marko Metlaš

 

Od igrališta na kojem je napravio prve korake kao beba, preko školske klupe, terena na kojem je prvi put zaigrao basket... sve do ergele konja i vile koju ovih dana gradi u centru Sombora - Alo! je prošao stopama Nikole Jokića, budućeg najboljeg igrača NBA lige.

Novi rekord, novi tripl-dabl, nova brutalna partija srpskog košarkaša u dresu Denvera, to su vesti koje nas dočekuju nekoliko puta nedeljno kada otvorimo oči. MVP priznanje uskoro bi moglo da stigne u Sombor, a ekipa našeg lista tim povodom posetila je rodni grad popularnog Džokera.

 

A hteo je da bude plej

Prva lokacija - zgrada u kojoj je Nikola odrastao. Ispred ulaza je parkić u kojem je napravio prve korake. Prve ka velikim stvarima koje nije mogao ni da sanja da ga čekaju. Od njegove zgrade putić nas za nekoliko minuta dovodi do Osnovne škole „Dositej Obradović“, koja danas preko cele bočne strane ima mural svog bivšeg učenika, košarkaša u dresu Denvera. A odmah tu u školskom dvorištu nalazi se košarkaški teren - mesto gde je najbolji centar sveta napravio prve košarkaške korake, cepao prve mrežice, podelio prve asistencije... postigao prvi dabl-dabl, a da ga nije bio ni svestan.

Alo.rs/Marko Metlaš

 

 

Pored terena nalazimo se sa jednim od Jokićevih prvih trenera. Srđan Stojkov danas radi sa nekim novim klincima u klubu Džoker, ne moramo da vam kažemo po kome je dobio ime.

- Još kad je bio dete, videlo se da će postati veliki igrač. Nas nekoliko trenera je bilo uključeno u rad sa njim, ali je veliku ulogu u svemu odigrao Nikolin otac Branimir. Nikola je kao klinac želeo da bude plej, imao je te faze kada je plakao jer igra na poziciji centra, a pogledajte gde je danas - najbolji centar sveta. Odrastao je uz braću koja su trenirala košarku, njemu je to sve potpuno prirodno došlo - priča nam Stojkov, i dodaje:

- I dalje je onaj isti klinac koji kad ustane ujutru prvo pogleda crtani film, pa nastavi dalje. Kada dođe kući, ponaša se kao da nikada nije ni otišao. Nema kod njega nikakvog foliranja, on je prirodan, nasmejan, voljan da sa svakim stane i popriča, slika se, da pomogne... To vam je Nikola.

Gradi kuće za braću i sebe

Vrlo blizu zgrade u kojoj je odrastao nalazi se porodična kuća Jokića, a iza ćoška kafić u kojem Nikola sedi kada dođe u rodni grad. U nekoliko minuta mimoišli smo se s ocem Branimirom, ali nas je raspoložena ekipa dočekala.

Alo.rs/Marko Metlaš

 

 

Stiže li MVP trofej u Sombor?

- Naravno da stiže, biće slavlje, ali ne ovde. Za to će nam biti potreban ceo salaš, okrenućemo na ražnju nekoliko jagnjića - odgovaraju nam.

Gleda li se NBA u Somboru?

- Kako mislite u Somboru, to mora da se gleda u celoj Srbiji!

Šetajući centrom grada na severu Srbije, nailazimo na veliko gradilište. Baš tu, u srcu Sombora, Jokić gradi tri velike kuće sa ogromnim zajedničkim dvorištem. Dve za braću i jednu sebi jer, kako nam Somborci kažu, „Nikoli je posao u Americi, ali mu je srce u rodnom gradu gde namerava da se vrati čim okonča profesionalnu karijeru“.

Videli smo ljubimca Dragišu

A kada smo kod srca srpskog košarkaša, nismo mogli a da ne obiđemo njegovu prvu ljubav - konje. Odmah uz hipodrom koji je Jokić renovirao nalazi se ergela i Nikolin prvi konj, njegov mezimac Drim Kečer. Ili kako ga srpski as zove - Dragiša. Uvek pažen i mažen. O njemu s mnogo ljubavi brine Steva.

Alo.rs/Marko Metlaš

 

 

- Nikola je još kao dete svako jutro pre škole dolazio da očisti štalu, pa je trčao na časove. Konji su njegova strast, evo baš mu je sada stigao novi iz Italije. Nikola ga je birao naravno, ali eto, vi ste ga uživo videli pre njega - otkriva Steva.

Posetom hipodromu zaokružili smo priču o Nikoli kakvog nemamo prilike da vidimo na televiziji, a glavni utisak koji nosimo iz Sombora jeste da MVP nagrada ne samo da će otići u ruke najboljeg košarkaša već bez greške i u ruke najbolje osobe u NBA ligi, a i šire. Ako ne verujete nama - dođite u Sombor, tamo će vam objasniti!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading