Miloš Veljković
EPA/Daniel Maurer
Miloš Veljković

EPA/Daniel Maurer

Miloš Veljković, Foto: EPA/Daniel Maurer

Verder je ponovo pobedio, srpski reprezentativac Miloš Veljković je ponovo bio “na nivou”, ali klub iz Bremena neće naredne sezone igrati  Ligu Evrope! “Zeleni” su u poslednjem kolu savladali RB Lajpcig (2:1),  ali ostali rezultati su bili “protiv” , tako su Volfsburg, koji je  pregazio Auzburg (8:1) i Ajntraht koji je ubedljivo poražen od šampiona Bajerna (5:1), izvadili “vize” za LE.

“Ako već nije moj Verder uspeo da uđe u Ligu Evrope, iako smo posle Bajerna (4), Dortmunda (4) i RB Lajpciga (6) imali najmanje poraza u Bundesligi (9), onda mi je drago kada znam da u evropsko takmičenje ide  tim za koji su sjajno igrali Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Luka Jović.  U duelu sa Lajpcigom smo pokazali kvalitet i na lep način završili sezonu koja je bila uspešna za klub, ali i za mene. Da smo imali malo sreće, verovatno bi bili još bolje plasirani na kraju Bundeslige. Mada sam odigrao mnogo jakih utakmica u finišu sezone, osećam se odlično i to me raduje. Sve je to “krivica” profesora Vuka Vučetića sa kojim radim…”, napominje i hvali Miloš Veljković.

Srpski štoper koji je opet dobio visoku “trojku” u Bildu, koji je uvek kritički nastrojen, kao junaka finiša sezone vidi vremešnog Peruanca Klaudija Pizara (41).

“Velika je čast deliti svlačionicu sa takvim gospodinom i igračinom. Klaudio je legenda kluba i cele lige, osvojio je sve, ali je totalno jednostavan. Pravi primer za sve nas koji smo mnogo mlađi. Pritiv Lajpciga je opet dominirao i jednostavno uradio ono što najbolje zna -  postigao gol! Jednostavo je fantastičan…”, hvali Veljković starijeg kolegu.

Srpski reprezentativac je odigrao u minuloj sezoni 23 meča za Vereder (1878 minuta) i postigao jedan pogodak.