Taksi
AP Photo/Andrea Comas)
Hakan Sukur

(AP Photo/Vincent Yu, File)

Hakan Sukur, Foto: (AP Photo/Vincent Yu, File)

Turski fudbaler koji je postigao najbrži gol na Svetskom prvenstvu, sada živi u Vašingtonu i vozi Uber kako bi preživeo!

Ovaj fudbaler je rekao za nemački časopis "Focus" da je Erdoganov režim zamrznuo sve njegove račune i imovinu zbog tužbe posle koje je njegov otac uhapšen!

Sukur se učlanio u Erdoganovu partiju, ali ju je napustio ubrzo, zato što je bio razočaran korupcijom i skandalima! Tada su glavobolje počele!

Morao je da pobegne u Sjedinjene Američke Države 2015. godine, potom je njegov otac uhaopšen, a kasnije pušten zbog raka, bolesti od koje boluje i njegova majka!

Hakan je izgubio i kafić koji je otvorio u Americu zato što su ga konstantno maltertirali sumnjivi ljudi:

"Počeo sam da radim sada. Nemam ništa na svetu, Erdogan mi je uzeo sve, moje pravo na slobodu, pravo da se izjasnim, da radim" - rekao je Sukur koji je pojasnio da je ta partija iskoristila njegovu popularnost!

"Bacali su kamenje na prodavnicu moje žene, moju decu su maltertirali na ulici. Primio sam pretnje posle svakke moje izjave. Kada sam napustio zemlju uhapsili su mog oca i uzeli sve što sam ikad zaradio! Mnogo im je teško. Svi koji su vezani za mene proživljavaju teške finansijske trenutke" - otkrio je bivši fudbaler Intera, Parme, Torina, Galatasaraja...