Arsenal
EPA/Andy Rain
Arsenal

EPA/Andy Rain

Arsenal, Foto: EPA/Andy Rain

Nakon što je Mančester junajted odigrao samo 1:1 kod Hadersfilda koji je odavno drugoligaš te tako utakmicu pre kraja Premijer lige ostao bez Lige šampiona sledeće sezone, drugi engleski velikan takođe je prosuo ključne bodove.

Arsenal je u 37. kolu dočekao Brajton, koji je pre ove utakmice bio samo četiri boda iznad zone ispadanja, ali nije ga uspeo pobediti na svom terenu.

Kolo pre kraja ima tri boda manje od Totenhema na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u LŠ sledeće sezone.

Arsenal dakle može bodovno dostići rivale iz Severnog Londona ako u poslednjem kolu Sparsi izgube, a Tobdžije pobede. Ali Totenhem ima osam golova bolju gol-razliku od Arsenala, a to je prvi kriterijum koji se gleda kada su ekipe bodovno poravnane.

Da bi Arsenal u poslednjem kolu pretekao Totenhem, Sparsi bi morali kući izgubiti velikom razlikom od Evertona, dok bi Tobdžije takođe morali ubedljivo slaviti kod Barnlija i tako poništiti pomenuti jaz u gol-razlici.

Ipak, daleko je realnije napomenuti da je Totenhemu u poslednjem kolu dovoljan samo bod i ide u Ligu šampiona, bez obzira kako Arsenal odigrao svoj prvenstveni meč.

Arsenal ipak ima priliku ući u LŠ iduće sezone, i to osvajanjem Lige Evrope. U tom takmičenju je u prvoj polufinalnoj utakmici pobedio Valensiju 3:1.

U prvom meču dana Čelsi je deklasirao Votford rezultatom 3:0.

BANE IVANOVIĆ POSTAO HIT NA INTERNETU Zapalili baklje pored Srbina, on se prvo PRESTRAVIO, sagnuo se, pokrio lice! A onda... (VIDEO)

Premijer liga, 37. kolo:
nedelja:
Čelsi – Votford 3:0 (0:0)
(Loftus-Čik 48, Luiz 51, Iguain 75)
Hadersfild – Mančester j. 1:1 (0:1)
(Mbenza 60 - Mektomini 8)
Arsenal – Brajton
(Aubamejang 9p - Marej 61p)

subota:
Bornmut – Totenhem 1:0 (0:0)
Vest Hem – Sautempton 3:0 (1:0)
Vulverhempton – Fulam 1:0 (0:0)
Kardif – Kristal Palas 2:3 (1:2)
Njukasl – Liverpul 2:3 (1:2)
ponedeljak:
21.00 M. Siti – Lester
petak:
Everton – Burnli 2:0 (2:0)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо