Prebrojao je zvezde  zbog udarca:  Ronaldo
Tanjug
Prebrojao je zvezde  zbog udarca:  Ronaldo

Tanjug

Prebrojao je zvezde zbog udarca: Ronaldo, Foto: Tanjug

U ovim trenucima srpska doktorka Marijana Kovačević je glava tema u štampi u Rumuniji zbog problema sa povredom Mihajia Pintilija koji je otišao na lečenje upravo kod naše doktorke.

Pročitajte još:

ENGLESKA ZAVIJENA U CRNO! OTIŠAO JE VELIKAN! Legendarni kapiten Liverpula PREMINUO U SNU! Na "Enfild" doneo titulu evropskog šampiona! (VIDEO)

TIPSAREVIĆ ZAUSTAVLJEN U ČETVRTFINALU Kveri posle velike borbe i neizvesnog meča slavio protiv Janka! (FOTO)

SRBIJA SRUŠILA KINU Kastelo pogotkom u poslednjem minutu doneo veliko slavlje našoj reprezentaciji!

Čelnici Steaue su ga poslali u Beograd kako bi ga Marijana spremila za nedeljni derbi sa Klužom koji određuje šampiona tamošnjeg prvenstva.

Kovačevićeva je i ranije "dovodila u red" fudbalere u tako kratkom vremenskom periodu, pa nas ovo tera da se prisetimo kako je ranije uspevala da pripremi igrače kao što su Dijego Košta, Kristijano Ronaldo, Jusi Benajun, Glen Džonson, Aleksandar Kolarov, Dejan Lovren, Ričmond Boaći i drugi...

Inače, jedno vreme se spominjalo kako Liverpul želi da je angažuje kao stalnog člana medicinskog tima.

Pintiliju je stradao mišić i nakon pregleda u Bukureštu predviđalo se mirovanje od tri nedelje, ali je on poslat na lečenje kod srpske doktorke kako bi se što pre oporavio.

Tu se povela debata da nekadašnji reprezentativac Rumunije treba da ide na lečenje kod Marijane, koju je vlasnik Steaue Điđi Bekali ranije nazivao "beogradskom vešticom".

- To što ona radi nisu metode koje nam je dao Bog. Kako da dozvolim igračima da odlaze kod te beogradske veštice? - rekao je tada kontroverzni Bekali.

Bivšem reprezentativcu stradao je mišić, a posle pregleda u Bukureštu predviđeno mu je mirovanje tri nedelje. Povela se, međutim, velika rasprava da li je Marijana "beogradska veštica", kako ju je svojevremeno nazvao gazda Steaue Điđi Bekali, ili je "čudotvorna isceliteljka", kao što tvrde svi njeni klijenti.

Ipak, njegov kolega fudbaler i zemljak Janis Ziku stao je u odbranu srpske isceliteljke i istakao da mu je u više navrata pomogla.

- Bio sam četiri puta u Beogradu kod doktorke Kovačević. Tri puta mi je rečeno da ću morati da pauziram mesec dana zbog povrede, a Marijana me svaki put osposobila za tri dana! Radio sam magnetnu rezonancu po povratku i nijednom se nije video nikakav ožiljak, ništa - rekao je Ziku.

Nekadašnji veliki talenta je takođe i objasnio kako izgleda tretman kod Marijane.

- Ona koristi gel i iglu, kojom unosi gel u mišić. Sve traje oko dva sata. Naravno, nikome ne govori šta sve sadrži gel, jer je to tajni recept pomoću kojeg je izgradila ime i reputaciju čudotvorne isceliteljke - kazao je Ziku.

Ipak, Steaua je na kraju promenila mišljenje u vezi Marijane, a taj stav je izneo i Mihai Stojka, sportski direktor tima iz Bukurešta.

- Slušajte dobro, Marijana nije neka šarlatanka, ona je diplomirani farmaceut. Sve procedure kojima se koristi su konvencionalne. Koristi gel čiji sastav nije poznat, ali tu nema ništa sporno - naglasio je Stojka.

Lucijan Sanmarten, nekadašnji reprezentativac Rumunije je takođe istakao da mu je tretman kod Marijane pomogao i ubrzao oporavak.

- Imao sam rupturu mišića i rečeno mi je da ću pauzirati mesec dana. Posle tretmana kod Marije trčao sam na traci 30 minuta, bez ikakvih problema. Izgledalo je neverovatno! - rekao je Sanmarten.

I dalje se spominje kako je njen način lečenja zarazan.

Radu Paligora koji trenutno radi u Ludogorecu, nikako ne želi da promeni mišljenje o srpskoj doktorki i čvrsto preporučuje igračima da ne idu kod nje.

- Znam pet ili šest momaka koji su išli na tretmane kod Marijane. Nekima je pomogla, drugima nije. Ne mogu da odobrim njene metode, kad neće da otkrije šta koristi. Etika mi ne dozvoljava da to tolerišem. Priča se da koristi ljudsku posteljicu. Ali, zapitate se onda, šta ako je posteljica od deteta koje je bilo zaraženo virusom HIV-a? - istakao je Paligora.

Ovu priču zaključili bismo sa još jednim bivšim rumunskim fudbalerom Jonasom Maziluom, koji otkrio da to nije samo do gela, već ona poseduje i izvestan uređaj.

- Nije u redu što se pravi fama i slika o Marijani kao da je nekakva vračara iz Beograda. Nema tu magije. Ona je licencirani doktor, koji koristi placentu i jedan uređaj koji je izumeo njen otac - kazao je Mazilu.

Marijana Kovačević već 15 godina drži ordinaciju u Beogradu i u njoj leči sportiste.