Frederik Sorensen
P Photo/Martin Meissner
Frederik Sorensen, Foto: P Photo/Martin Meissner

* Frederik Sorensen novo je pojačanje Jang Bojsa

* Igra na poziciji štopera

* Došao je na pozajmicu iz Kelna

Veljko Simić respektuje Jang Bojs do maksimuma, ali otkrio šta je Zvezdi DODATNI MOTIV

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 18.08.2019. 17:46 Publika će uživati u odličnom fudbalu. Veljko Simić, Foto: FK Crvena zvezda Fudbaler Crvene zvezde Veljko Simić, posle pobede protiv subotičkog Spartaka u 5. kolu Superlige, rekao je da je njegov tim ostvario važan trijumf. Ekipa Vladana Milojevića slavila je juče sa 3:2, a Simić je bio strelac jednog gola.

Frederik Sorensen došao je na pozajmicu iz Kelna u Jang Bojs, saopštio je švajcarski klub. Sorensen, koji je odigrao 69 utakmica u Seriji A, igra na poziciji štopera i veliko je pojačanje za odbranu ekipe iz Berna.

Danac, koji ima 27 godina, u Kelnu je igrao prethodne četiri godine i zabeležio je 98 nastupa, od čega 81 u Bundesligi.

Sorensen je bio igrač Juventusa od 2010. do 2015, s tim što je tri godine proveo na pozajmici u Bolonji i Veroni. Keln je 2015. otkupio ugovor, a četiri godine kasnije šalje ga u Jang Bojs na pozajmicu do kraja sezone.

Frederik Sorensen dobro poznaje Crvenu zvezdu, pošto je odigrao oba meča protiv šampiona Srbije u Ligi Evrope pre nešto manje od dve godine. Zvezda je u oba meča pobedila sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Jang Bojs i Crvena zvezda igraju u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prva utakmica igra se u sredu u Bernu, dok je revanš nedalju dana u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane koji košarkaš neće putovati na Mundobasket