Ilustracija
shutterstock
Ilustracija

shutterstock

Ilustracija, Foto: shutterstock

Teško vreme za ljude koji imaju standardne navike, a jedna od njih je i odlazak u kladionicu. Mnogima nije gušt da igraju onlajn. Mnogo je onih koji su ostali bez druženja, analiza, sufliranja, ubeđivanja da je „dvojka ko kuća“, uz kafu i poneko osveženje.

Još dok su vanredne mere bile u najavi, mnogi su požurili da na mobilnim telefonima instaliraju aplikacije. Odahnuli su, ali samo na tren. I njihove lepše polovine. Nema muškarca koji nije čuo zvocanje:

- E, baš da vidim šta ćeš sada da igraš?!

Ilustracija

shutterstock

Ilustracija, Foto: shutterstock

Igramo, ali šta?

Svetski poznate lige odavno su prekinute. Posle Turske, kapitulirala je i Australija. Jedini evropski bastion je Belorusija. Liga poznata po klubu BATE počela je novu sezonu, i to uz prisustvo publike! Ali neki ne vole da igraju singlove ili 2-3 para.

Kladionice su pronašle spasonosno rešenje jer mali broj država odoleva i dozvoljava da se najvažnija sporedna stvar na svetu tamo igra. Na spisku su: Burundi, Singapur, Aruba, Turkmenistan, Hongkong, Tanzanija, Somalija, Bahrein, Mjanmar, Haiti, Nikaragva, Angola, Somalija, Nigerija, Čile i Indonezija! Igraju se prijateljske utakmice između švedskih amatera, odnosno pojedinih ruskih klubova iz nižih rangova u delovima zemlje u kojima nema zaraze.

Možda su u međuvremenu još neki poklekli, ali ipak ima dovoljno izazova za onoga kome je klađenje u krvi. Pojavljuje se drugi problem...

LIGE U PONUDI

Burundi

Singapur

Aruba

Turkmenistan

Hongkong

Tanzanija

Somalija

Bahrein

Mjanmar

Haiti

Nikaragva

Angola

Somalija

Nigerija

Čile

Indonezija

Belorusija

 Ko behu ovi?

- Ko behu ovi? - Pita me Milutin iz Kruševca jer mu se turkmenistanski par Altin Asir - Merv učinio poznatim.

-Altin znaš jer često igra u azijskim kupovima, pa se pojavljuje u listama i zato si zapazio to ime - pokušavam da pomognem.

- Pa to mi reci! Onda nema dileme. Tabelu neću ni da gledam, ako je uopšte negde ima - zacakliše oči Milutinu, spremnom da jednu “crvenu” odvoji baš za taj meč.

Dok se par iz Hongkonga Ister-Pegasus redovno sreće, svi se češkaju po glavi i uzimaju atlas u ruke.

Uđeš, izađeš i gotovo!

Vodeći lanci kladionica u Srbiji rade smanjenim kapacitetom (60 odsto), a to znači da nisu otvorena sva uplatna mesta. Zatvorena su u gradovima u kojima je povećan stepen rizika. Radnici imaju stroga uputstva, opremljeni su zaštitnim maskama i rukavicama, izvršena je dezinfekcija, a kladilac može samo da uđe, uplati tiket i napusti objekat.

Radno vreme je od 10 do 16. Zato većina igra onlajn.

Gde beše Burundi?

- Santa Rita - Viliet (Angola), majko mila?! Ha-ha… Pa da li ovi zaista postoje!? Ili deca igraju “plejstejšn”, pa koji rezultat ostvare, to se pojavi u kladionici - nepoverljiv je Marijan, uz opasku:

- Čekaj, Somalija: Džazira-Midnimo, evo keca za sve pare!

Fudbal u Maleziji

Profimedia

Fudbal u Maleziji, Foto: Profimedia

Objašnjavam da od mnogih Džazira ova nije ona na koju se često klade, već neka iz Somalije!

- Somalije? Pa zar se tamo uopšte igra fudbal?! Daj sledeći par.

-Evo, Bumamuru - Le Mesager Ngozi.

- Je li i to Somalija?!

Nije, Burundi.

Belorusi zovu Mesija i Ronalda

Belorusija je jedina zemlja u Evropi u kojoj se igra elitni fudbal.

- Ceo svet sada gleda mečeve beloruske lige. Svi su kraj televizora i gledaju nas. Kada je NHL suspendovao takmičenje, mnogo hokejaša je otišlo u Rusiju da igra. Možda bi Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo mogli da dođu u Belorusiju. Ovo je jedina zemlja u Evropi u kojoj možete da igrate fudbal. Belorusi bi bili srećni - rekao je Hleb za britanski "San".

Volim Šveđane zbog pornića

Dobro de, igra se u Nikaragvi: Sabanas-Činandega.

- Koja je kvota na keca? Nikaragva, tamo je opasno, gosti ne bi smeli da odnesu bodove. Gledao sam na „Nacionalnoj geografiji“. Svi će na tribinama biti naoružani. Kec, nema veze koliko plaća - “na slepo” će Zoran.

Može nešto iz Švedske?

-To, burazeru! Volim sve iz Švedske, najviše „volvo“ i porniće! Čitaj, a ti se, Dragane, skloni, vidiš da smo premašili dozvoljenu kvotu za okupljanje na ulici!

Uplaćuj, počinje policijski čas

Prijateljska utakmica, a par je Haninge-Tabi.

- Ma nemam pojma, da li je neko čuo za ove klubove? Jesu li to muškarci ili žene? - ljubopitljiv je Marijan.

Ostalo je još iz Švedske Sederkepings IK - Dagsbergs i iz Mjanmara Jadanarbon-Oispe, a to je država u…

- Evo ti dve crvene, pa mi sa tvog naloga uplati 4-6 na one što imaju ženska imena. Ionako počinje policijski čas, pa da se razilazimo.