Dragoslav Stepanović
EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI
Tim OFK Beograda

ofkbeograd.co.rs

Tim OFK Beograda sa Stepijem i Petkom, Foto: ofkbeograd.co.rs

Legendarni Petko biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a i nekoliko dana kasnije njegovi prijatelji ne mogu da prebole prerani odlazak velikog igrača, trenera, selektora... Petko je bio uvek nasmejan, spontan, spreman na priču. Fudbalski gospodin i džentlmen ostavio je veliku prazninu na terenu i van njega. Upisao je preko 50 nastupa za reprezentaciju, obeležio jednu od najboljih era OFK Beograda... 

Poslednji pozdrav velikom romantičaru sa Karaburme uputio je i bivši saigrač i prijatelj Dragoslav Stepanović. Prijateljstvo počinje 1966. godine sa prvim zajedničkim treningom.

- Sav sam se naježio, živa tragedija, Petko je otišao - drhtavim glasom za „alo.rs“ govori Stepi.

Doznajemo i to zašto Petkovic zasluženo nosi titulu jednog od najvećih romantičara.

- Petko i ja smo uživali zajedno. Pred utakmicu cigani su nas obično pratili uz muziku, a kad se samo setim devojaka... Petko je za njih bio neuhvatljiv, brzonog na terenu i van njega - dodaje Stepanović.

Dragoslav Stepanović

EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI

Dragoslav Stepanović, Foto: EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI

Prisećanje na zajedničke i uspomene o fudbalskom asu izmamljivale su suze na licu bivšeg saigrača.

- Jednom prilikom smo iz zafrkancije zakucali našem masažeru cipele ekserima tako da je čovek pao, stropoštao se na pod svlačionice. Petko je voleo da učestvuje i u takvim sitnim šalama - priseća se stručnjak koji je ime kasnije izgradio u Nemačkoj, a danas radi s mlađim kategorijama.

Stepi sad voli da kaže:

- Petko je bio duša ekipe, a ja noge! Vidite, moj Petko je izgubio ovu utakmicu, ali sada na drugom terenu igra.

PROČITAJTE JOŠ: