VELIKE REČI VELIKOG ČOVEKA Šta će meni deset Ferarija i dva aviona? Dajem novac najugroženijima svakog meseca!

Pojedini fudbaleri koji su imali teško detinjstvo i odrasli u nemuhanim uslovima, ne zaboravljaju prošlost, pa ih slava i novac uopšte ne menjaju

Sadio Mane
Sadio Mane, Foto: EPA

Sadio Mane je verovatno najskromniji fudbaler na svetu, barem kada su u pitanju oni sa ogromnim primanjima. Sjajni Senegalac uopšte ne čezne za skupocenim materijalnim stvarima, već mu je cilj da pomogne svojim sunarodnicima kada je god to moguće.

"Bio sam gladan. Igrao sam bos. Šta će meni deset Ferarija i dva aviona? Zar te stvari služe za dobrobit sveta. Izgradio sam škole, stadion, dali smo odeću, obuću i hranu najugroženijima."

"Svaki mesec doniram po 70 evra svim stanovnicima u najsiromašnijim delovima Senegala, kako bih dao doprinos porodičnoj ekonomiji", poručio je Mane.

Životna priča ovog 28-godišnjaka je dobro poznata. U detinjstvu je ostao bez oca, a sestra mu se porodila u kući. Tada se zarekao da će učiniti sve da pomogne svojoj porodici, a na kraju je i uspeo.

Inače, Mane godišnje u Liverpulu zaradi šest miliona evra i nije ni blizu najplaćenijeg igrača Mohameda Salaha, koji ima platu od 11 miliona evra.

Bonus video: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi