Ole Gunar Solskjer
AP/Peter Dejong
Ole Gunar Solskjer

EPA/Peter Powell

Ole Gunar Solskjer, Foto: EPA/Peter Powell

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da će kriza izazvana COVID-19 i prekidom sezone zbog pandemije značajno uticati na finansijsku situaciju u svim klubovima.

Uprava Junajteda povukla je svoj finansijski plan predviđen za maj, s obzirom na to da su u kvartalu kada je sezona prekinuta zbog pandemije virusa korona izgubili oko 23 miliona funti, odnosno 28 miliona evra.

Premijer liga je nastavljena u junu, ali bez publike.

Ole Gunar Solskjer

AP

Ole Gunar Solskjer, Foto: AP

"Moramo sami da razmotrimo situaciju u kojoj se nalazimo i sagledamo koliko smo teško pogođeni celom situacijom koja nas je zadesila i koju niko nije očekivao", rekao je Solskjer i dodao:

"Nije na meni da govorim o tome koliko će iznositi naš ukupan gubitak ove sezone jer to zaista ne znam. Mi smo finansijski jak i stabilan klub, ali ćemo verovatno biti i najviše pogođeni. Sve to će mnogo uticati na naše planove o dovođenju igrača, ceo transfer period, svi klubovi će prilagođavati svoje prvobitne zamisli".

Junajted je na petom mestu na tabeli Premijer lige, sa pet bodova manje od Čelsija, a do kraja sezone Crvene đavole očekuje još sedam utakmica.

PROČITAJTE JOŠ: