Gabrijel Batistuta
EPA/Michele Limina
Gabrijel Batistuta

EPA/Michele Limina

Gabrijel Batistuta, Foto: EPA/Michele Limina

Legendarni argentinski fudbaler, Gabrijel Omar Batistuta je pred prvim trenerskim izazovom u svojoj bogatoj karijeri!

PROČITAJTE JOŠ:

PROBLEMI ZA GRKE! Sve bliži ABA ligi, Olimpijakos opet odbio da igra protiv Panatinaikosa! (VIDEO)

SVET JE SABLAŽNJEN! IMAO JE SAMO 31. GODINU! Tragedija neviđenih razmera! Sudija se srušio nasred terena i umro! Pokosila ga dva infarkta! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

PREKIPELO MU JE, ODBIO DA URADI TEST! Bane Ivanović u centru doping skandala, nakon žestoke svađe izbacio čelnike Agencije iz toaleta!

Prema pisanjima stranih medija, uzajamno interesovanje su pokazali engleski drugoligaš Midlsbro i nekadašnji napadač Fiorentine! 

Midlsbro je ostao bez trenera, nakon odlaska Tonija Pulisa koji je napustio klupu nakon neuspeha u Čempionšipu. Oni su bili jedan od kandidata za ulazak u Premier ligu, ali nisu uspeli da izbore ni plej-of.

Nema sumnje da bi dolazak Batistute bio sjajan marketinški potez jer je reč o jednom od najboljih napadača u istoriji Serije A.

Gabrijel Batistuta je imao razoran udarac i neverovatnu tehniku, a dominirao je Apeninima u vreme Intera, Juventusa i Milana. 

"Nikada u životu nisam hteo biti fudbalerska zvezda. Sasvim je jednostavno, nisam uživao u tome. Kada si zvezda, onda postaneš fokus javnosti i onda moraš preuzeti dodatni teret odgovornosti." - rekao je Batistuta i pojasnio:

"Dolazili su po mene, Real, Junajted i Milan. Ali ja sam najviše voleo mirnoću igranja u Fiorentini. Da sam otišao u Madrid, tamo bih zabio 200 golova a to bi bilo užasno dosadno".