Nikola Stardžon, premijer Škotske
EPA-EFE/Andrew Cowan
Nikola Stardžon, premijer Škotske

EPA-EFE/Andrew Cowan

Nikola Stardžon, premijer Škotske, Foto: EPA-EFE/Andrew Cowan

Škotska "apsolutno i dalje planira" da organizuje utakmice na Evropskom fudbalskom prvenstvu ovog leta, rekla je premijerka Nikola Stardžon.

Glazgov je jedan od 12 gradova domaćina Evropskog prvenstva (11. jun - 11. jul).

Britanski mediji su preneli da bi Glazgov i Dablin mogli da izgube domaćinstvo pošto Škotska i Irska vlada još nisu pružile garancije UEFA o povratku navijača na stadione.

Domaćini utakmica imaju rok do 7. aprila da obaveste UEFA da li će navijačima biti dozvoljeno prisustvo.

- Niko ne želi da Škotska izgubi organizaciju Eura. Mislim da sada ne bismo trebali da budemo u poziciji da razmišljamo da će tako biti - rekla je Stardžon. - Sve zemlje se bore s tim, ne samo Škotska. Sada smo ovde, 5. marta, i iako se zaista nadamo, a vi danas od nas dobijate znake pune optimizma, teško je gledati toliko unapred.

Škotska se plasirala na Evropsko prvenstvo prvi put posle 23 godine. U Beogradu je posle penala eliminisala Srbiju u finalu baraža.

Glazgov bi trebalo da bude domaćin dve utakmice Evropskog prvenstva na Hempden parku, a Stardžon je rekla da škotska vlada posebno želi da bude domaćin tih mečeva.

- Iako ništa u globalnoj pandemiji ne može da bude sigurno kada gledate daleko u budućnost, jako želim i nadam se da ćemo u narednih nekoliko nedelja dobiti veći stepen samopouzdanja kada kažemo da očekujemo da ćemo biti jedni od mnogih navijača Tartan armije koji će navijati za Škotsku na Hempdenu. 

PROČITAJTE JOŠ: