Valjadolid
EPA/Juan Herrero
Valjadolid

EPA/Juan Herrero

Valjadolid, Foto: EPA/Juan Herrero

Sedmorica fudbalera Valjadolida dobila su mito da puste utakmicu protiv Valensije u poslednjem kolu Primere, prenosi španski El Mundo.

U velikoj akciji protiv nameštanja u Španiji mediji citiraju izjavu bivšeg španskog fudbalera Karlosa Arande, privedenog zbog umešanosti u nečasne radnje.

"Sedmorica igrača su potkupljena, nijedan više", rekao je Aranda, koji se kladio na 10.000 evra da bi zaradio duplo više.

PROČITAJTE JOŠ:

Adrijano Koreja

twitter/DembouzMr

Fudbaleri Valjadolida bili su informisani da Valensija mora da ostvari "duplu pobedu", odnosno da vodi posle prvog dela igre i u nastavku takođe napravi razliku, što se i desilo.

Valensija je slavila u Valjadolidu 2:0 golovima Karlosa Solera u 36. i Rodriga Morena u 52. minutu i izborila plasman u Ligu šampiona.

Izveštaji iz Španije navode da čelnici dva kluba nisu znali da postoji bilo kakve ilegalne radnje, a pod sumnjom su i mečevi Ueska - Valensija 2:6 i Betis - Ueska 2:1.

Španska policija je zbog sumnje u organizovani kriminal i grupu koja se služi nameštanjem uhapsila ukupno 11 osoba, među kojima je kao vođa priveden bivši fudbaler Real Madrida i reprezentativac Španije Raul Bravo.