Dušan Tadić
AP
Ajaks

AP/Frank Augstein

Ajaks, Foto: AP/Frank Augstein

Finale Kupa Holandije Ajaka - Wiljem II (4:0) bilo je, koliko god užitak, toliko i malo neugodno za gledanje. Zašto? Jer Tadićeva ekipa koja igra senzacionalnu sezonu se tako poigravala s nedoraslim protivnikom da je to na trenutke bilo nemilosrdno.

PROČITAJTE JOŠ:

DOKTOR TRENERSKOG POSLA Aleksandar Đorđević sa Virtusom OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA

ČELSI SE OBEZBEDIO, JUNAJTED I ARSENAL KIKSNULI "Tobdžije" samo u teoriji mogu do Lige šampiona preko prvenstva, jedina nada - Liga Evrope (VIDEO)

BEZ RAMOSA, MODRIĆA, BENZEME, BEJLA... Real lagano protiv Viljareala, istakao se Zidanov "kec iz rukava" (VIDEO)

Vodeći Ajaks i osmi Wiljem na tabeli holandske lige deli 36 bodova, a upravo je tolika i razlika u klasi. Ajaksovi iskusni igrači opet su preuzeli glavne golgeterske, a klinci asistentske dužnosti. Dejli Blind postigao je prvi gol u 38. minutu, Klas Jan Huntelar u 39, a isti igrač na 3:0 je povisio u 67. minutu, dok je konačan rezultat postavio Rasmus Kristensen u 76. minutu.

Ajaksu je ovo prvi trofej nakon čak pet godina suše, ali verovatno neće biti i jedini ove sezone. Dva kola pre kraja prvenstva na prvom je mestu tablice s jednakim brojem bodova kao i jedini konkurent PSV, dok je u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona pobedio 1:0 u gostima kod Totenhema i na pragu je finala.

 

Tagovi