Uplašen:  Dragoslav  Stepanović
Kostadin Kamenov
Dragoslav Stepanović

Kostadin Kamenov

Dragoslav Stepanović, Foto: Kostadin Kamenov

 

Zbog nekoliko sati provedenih u brojnom društvu u lobiju jednog beogradskog hotela, Aleksandar Prijović sada mora tri meseca u svoja četiri zida! Skup ceh, zar ne?

Aleksandar Prijović

Profimedia

Aleksandar Prijović, Foto: Profimedia

Nerazuman potez srpskog fudbalera, kojim je prekršio meru zabrane okupljanja u vreme pandemije koronavirusa i zbog čega je (uz priznanje krivice na saslušanju u policiji) osuđen na kućni pritvor u trajanju od 90 dana, začudio je i Dragoslava Stepanovića. Naš poznati trener za „Alo!“ iz Frankfurta poručuje da nije mogao da veruje da je pročitao takvu vest o Prijoviću.

Ostaje bez 19.250.000 evra?

Čelnici El-Itihada, kluba s kojim Prijović ima ugovor, navodno, mogli bi da iskoriste kaznu našeg fudbalera da bi raskinuli saradnju na njegovu štetu. Ukoliko im se ostvari namera, Srbin bi ostao bez ogromnog novca - 19,25 miliona evra! Prijović je, podsećamo, u januaru 2019. prešao iz PAOK-a u saudijski klub za godišnju platu od 5,5 miliona evra, a ugovor je potpisao na četiri i po godine. Prvih šest meseci je igrao odlično, a potom su krenuli problemi: pad forme, gubljenje statusa prvotimca, potraga za klubom... Sad i ovo.

- Ono, skupi automobili, kuće, skupi odmori, to mogu da razumem, ali ovo, da toliko bude neodgovoran u ovakvoj situaciji, da ne misli na druge, a ni na sebe, to mi ne ide u glavu. I ti pevači, „mučenici“, kukaju kako im je teško, a onda sede i opijaju se. A u sekundi čovek može da se zarazi i onda, pobogu, sve ode dođavola! Ljudi, ovaj virus je čudo neviđeno. Ja sam radio u Kini kad se pojavio SARS, ali korona je neuporedivo strašnija - priča Stepi koji, veli, vreme provodi uz TV i kompjuter i poneki izlazak u šetnju u obližnju šumu dok je još dozvoljeno.

Najavljena mogućnost da će Prijović zbog kućnog pritvora ostati bez basnoslovnog ugovora sa El-Itihadom takođe ne začuđuje Stepanovića.

- Pa sam je kriv. Došao je praktično ni iz čega, onim golom za odlazak na SP se urezao u anale reprezentacije Srbije, a sada, kao i Luka Jović, radi protiv sebe. Oni 100 odsto rade protiv sebe. Tako je to kod mladih, udare pare u glavu i više ne vladaju sobom. Ne razmišljaju da je karijera kratka.

Neodgovornost se nekako ne vezuje za Švajcarsku, zemlju rođenja kažnjenog fudbalera.

- Švajcarci mu nisu dali mentalitet. Taj narod ne poznajem kao Nemce, ali znam da su prvi u svemu kad je neka muka. I da su, naravno, disciplinovani. Nažalost, ovim gestom Prijović nije pokazao da poštuje to, kao ni zemlju svojih roditelja - ističe Dragoslav Stepanović za naš list. 

Komentari (1)

Dusan Dzigurski

05.04.2020 20:33

Svaka ti cast Stepi, legendo fudbala!