Premijer liga
EPA
Premijer liga

EPA

Premijer liga, Foto: EPA

Imate nedoumicu u sastavljanju ekipe za Fantazi? Mi smo tu da vam pomognemo. Pred 23. kolo Premijer lige na portalu alo.rs možete na pronađete TOP 5 predloga za promenu u sastavu za predstojeći vikend. Dakle, papir i olovku u ruke, krećemo!

1. Džejmi Vardi

Džejmi Vardi (Lester)
Džejmi Vardi (Lester), Foto: EPA-EFE/Julian Finney

Pred 20. kolo bio je pravi trenutak da ga zamenite, ali nakon što je propustio tri meča Lestera, Džejmi Vardi, najbolji strelac "lisica" ponovo se vraća na teren. To je u petak saopštio i trener Brendan Rodžers. Daleko od toga da je Vardi jeftinija varijanta, ali svakako ga treba imati u vidu. Dok su Hari Kejn i Serhio Aguero van protokola još neko vreme, napadača Lestera jednostavno morate imati u timu. Do sada je doneo 116 bodova i to je dovoljno za drugo mesto među napadačima, odmah iza Kejna (143).

2. Džesi Lingard

Džesi Lingard

EPA

Džesi Lingard, Foto: EPA

Mnogi nisu želeli da se odmah zeleću sa mladim fudbalerom Vest Hema, koji je stigao na pozajmicu iz Mančester junajteda. Bez pravih partija tokom sezone, Lingard je stigao među "čekićare" i Dejvid Mojes mu je odmah ukazao poverenje. Ubacio ga je u igri od starta, a on to opravdao sa dva gola Aston Vili.

Sa cenom od 6m sigurno da je dobra i nešto jeftinija opcija. Naročito jer ga Mojes koristi u nešto ofanzivnijim zadacima. Nema sumnje da je sa ta dva pogotka u 22. kolu zagarantovao startnih 11 već neko vreme. Doneo je svojim vlasnicima 15 bodova na samo jednom meču, a sada sledi okršaj protiv ranjivog Fulama, gde će Vest Hem imati priliku da postigne još koji gol, a zašto da jedan od strelaca ne bude upravo Lingard.

3. Luk Šo

Luk Šo

EPA/Alessandro Della Valle

Luk Šo, Foto: EPA/Alessandro Della Valle

Jeftin, igra u timu koji se bori za titulu, a donosi bodove? Mislite da ne postoji takav igrač? Onda ste se prevarili. Kao jedan od predloga izdvojili smo beka Mančester junajteda Luka Šoa koji igra sezonu života na "Old Trafordu". Čini se da je Ole Gunar Solskjer konačno pogodio kada je u pitanju odbrana. Sa jedne strane Eron Van Bisaka, a sa druge Šo, čini se da taj dvojac neće dugo biti promenjen od strane Norvežanina.

Ono što dodatno daje na značaju igraču čija je cena 4,9m jeste i to što Junajted igra tri utakmice na kojima bi mogao da sačuva mrežu. Biće teško protiv Evertona, ali onda slede dueli sa Vest Bromvič Albionom i Njukaslom. Definitivno utakmice u kojima se treba osloniti na poene defanzivaca Junajteda.

4. Robert Sančez

Robert Sančez

EPA

Robert Sančez, Foto: EPA

Uglavnom se golmani ne menjaju tako često, ali u ovom slučaju bi mogli da napravite presedan. Mi vam predlažemo da pronađete mesto, makar u rotaciji, za Roberta Sančeza, Brajtonovog heroja u okršajima sa Totenhemom i Liverpulom.

Mladi čuvar mreže uspeo je da ostane nesavladan ne četiri uzastopna meča i tako i više nego opravda svoju cenu od svega 4,4m. Naredni rival "galebovima" biće Barnli i to je nova prilika za Sančeza da sačuva svoj gol.

5. Markos Alonso

Markos Alonso

EPA/Facundo Arrizabalaga

Markos Alonso, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Ako je bilo problema na početku sezone, pa vas je Frenk Lampard razočarao i sklonio Markosa Alonsa iz ekipe, onda je sada pravo vreme da vratite Španca u tim. Dolaskom Tomasa Tuhela Čelsi je dobio novi izgled i čini se da su zaista zaigrali bolje.

Cezar Aspiliketa i Markos Alonso ponovo su dobili svoje mesto u prvom timu, a protiv Barnlija su obojica pogađala mrežu. Čelsi je već treći meč za redom ostao nesavladan pa je Alonso pravi izbor u ovom slučaju. Dvoumili smo se između njega i zemljaka sa druge strane terena, ali je Markos pobedio ovoga puta.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: