slavlje reprezentativaca Italije
EPA/Riccardo Antimiani
Norveška - Španija

EPA/Tore Meek

Norveška - Španija, Foto: EPA/Tore Meek

Polako sledi rasplet u grupi F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u fudbalu. Šveđani su spakovali "poker" golova na gostovanju na Malti, domaćina je načeo Danijelson u 11. minutu, da bi u 58. iz penala Sebastijan Larson duplirao prednost Skandinavaca.

Usledio je osam minuta kasnije autogol Agijusa, da bi Larson novim precizno izvedenim udarcem sa kreča postavio konačan rezultat u 71. minutu.

Norveška je apsolutno zasluženo došla do boda protiv Španije, nesrećno su primili gol na startu drugog poluvremena, ali su hrabro napali favorizovanog rivala i došli do vrednog boda.

PROČITAJTE JOŠ:

Španci su poveli u 47. minutu, Saul Njigez je tukao sa ivice kaznenog prostora, bio je to snažan šut, ali je Jarštajn morao bolje da reaguje, lopta mu je prošla kroz ruke i završila u mreži.

Usledili su napadi Norvežana, nisu uspevali da dođu do gola, da bi u nadoknadi vremena Kepa oborio Elabdelauija u svom kaznenom prostoru, sudija je pokazao na kreč i golmanu Čelsija pokazao žuti karton, da bi precizno udarac sa bele tačke izveo napadač Bornmuta Džošua King.

Norveška je zadržala šanse za plasmana na kontinentalnu smotru, Španci neće dugo tugovati zbog ovog remija, kako imaju pet bodova više od drugoplasirane Švedske na tri kola do kraja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Farska Ostrva - Rumunija 0:3

Malta - Švedska 0:4
Norveška - Španija 1:1

slavlje reprezentativaca Italije

EPA/Riccardo Antimiani

slavlje reprezentativaca Italije, Foto: EPA/Riccardo Antimiani

U grupi J Italija je pobedom nad Grčkom obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, vezali su i sedmu pobedu i pobegli Fincima na devet bodova tri kola pre kraja.

Poveli su u 63. minutu, Buhalakis je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, da bi precizno najstrožu kaznu izveo vezista Žoržinjo.

Pobedu je 15 minuta kasnije overio krilni fudbaler Juventusa Bernardeski, na asistenciju svojeg klupskog kolege Leonarda Bonućija.

Zbog sudijske odluke odveo ekipu u svlačionicu! Albanci ga isprovocirali, nastali neslućeni događaji (VIDEO)

AUTOR: 021/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 12.10.2019. 17:09 Nemile scene u Italiji. Lalatović prekida utakmicu, Foto: Youtube/www021rs Fudbaleri Vojvodine iskoristili su pauzu u prvenstvu da odmere snage sa italijanskom Brešom, ali meč nije završen zbog provokacije albanskih navijača, posle čega je odlučeno da se utakmica ne nastavi.

Lihtenštajn je odradio veliki posao za selekcije Finske i Bosne i Hercegovine, kako su remizirali kod kuće sa Jermenijom.

Favorizovani gosti su poveli preko Barsegjana u 19. minutu, da bi Janik Frik poravnao rezultat u 72. minutu i tako doneo drugi bod selekciji Lihtenštajna.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bosna i Hercegovina - Finska 4:1

Italija - Grčka 2:0

Lihtenštajn - Jermenija 1:1

BONUS VIDEO:

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja