Dragan Ivanović
Alo!/Vladimir Marković
Dragan Ivanović

Alo!/Vladimir Marković

Dragan Ivanović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Možda se nebo nije otvorilo, ali je gol Milana Pavkova protiv Milana, u nadoknadi vremena za 2:2, razgalio srca Zvezdinih navijača, roditelja Nikole i Zuzane, supruge Marije (Mudrić), ali i Dragana Ivanovića - fudbalskog oca napadača crveno-belih.

Ivanović priča za „Alo!“ o svom učeniku, dželatu dva evropska velikana na „Marakani“ - Liverpula (2:0, oba gola) i Milana.

- Tokom dve godine saradnje u ČSK-u formirao sam ga kao igrača i prebacio iz amaterizma u profesionalizam. Za lansiranje Pavkova među zvezde zaslužne su i kolege, koje su ga kasnije vodile, ali je taj temelj postavljen u Čelarevu možda za njega najznačajniji. U svakom slučaju, nisam iznenađen kada postigne gol, reši meč ili se nađe na naslovnim stranama - priča aktuelni trener Budućnosti, prvoligaša iz Dobanovaca.

Osetili ste da će postići gol protiv Milana?

- Samo sam čekao da neka lopta, koja „beži“ od gola, uleti u kazneni prostor. U tim situacijama Milan je smrt za golmane. I glavom, što je njegova glavna karakteristika, i nogom.

Milan Pavkov

Alo!/Marko Metlaš

Milan Pavkov, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Da li za nečim žalite?

- Što nije bio starter protiv Milana, jer bi tada bio opasniji. Ali, to je samo moje mišljenje.

Mirni momak iz Begeča na terenu se pretvara u terminatora?

- Od kako ga znam, na različit način prilazi utakmicama. Kada se ne igra derbi ili na drugoj strani nije zvučno ime, ležeran je. U suprotnom, kada je motivisan, prava je napast. Posle Liverpula to je dokazao i protiv Milana. Drago mi je zbog njega, Zvezde, srpskog fudbala, jer nemamo često priliku da se radujemo značajnim rezultatima, a eto, ovom je doprineo i moj učenik. Radujem se i kada se istaknu Plavšić, Vukanović... momci s kojima sam radio.

Milan Pavkov

EPA

Milan Pavkov u zagrljaju saigrača posle gola „roso-nerima“, Foto: EPA

Svi ističu da je Pavkov specifičan momak?

- Ima istine. Pravi „lala“. Jednom sam ga pitao kako je, a on kaže: „Dobro šefe, supa, sos, meso i tako ukrug“. Voli da se šali.

Prošao je kroz težak period između golova Liverpulu i Milanu?

- Skroman je, ume da istrpi udarce, nepravdu... Vezan je za svoj kraj, drugove i na taj način uspeva da prebrodi teške trenutke. Nije otišao u Kinu, ali znajte, gde god bude igrao od njega možete da računate na golove. On je prirodan talenat koji smo mi treneri oblikovali, svako na svoj način - poručuje Dragan Ivanović.