POČINJE "OPERACIJA LIGA EVROPE" Partizan kreće od drugog kola kvalifikacija

Žreb parova kvalifikacija UEFA lige Evrope je 18 i 19. juna 2019. (1. i 2. kolo) u sedištu UEFA u Nionu.

proslava fudbalera Partizana
proslava fudbalera Partizana, Foto: Alo/Marko Metlaš

Osvojivši Kup Srbije, Partizan je stekao pravo da se na leto takmiči u kvalifikacijama za UEFA ligu Evrope od 2. kola kvalifikacija, koje je po rasporedu predviđeno za 25. juli, dok je revanš predviđen za 1. avgust 2019.

Žreb parova kvalifikacija UEFA lige Evrope je 18 i 19. juna 2019. (1. i 2. kolo) u sedištu UEFA u Nionu.

VEZISTA PARTIZANA POSLE OSVAJANJA KUPA Pantić: "Odigrali smo najbolju utakmicu u sezoni!" (VIDEO)

 

Ove godine u kampanji za prolaz u UEFA ligu Evrope počinje se od pretkola u kome će učestvovati 14 timova klasifikovanih na listi uspešnosti federacija od 48-55 mesta.

DA LI JE MOGUĆE?! EKSPLODIRAĆE BOMBA! Ikona Reala napušta "Bernabeu"! Ima već dva poziva evropskih giganata!

U prvom kolu učestvuje 87 timova na listi plasiranih između 16 i 51 mesta na listi uspešnosti + 7 koji dolaze posle završenog pretkola što je ukupno 94 tima.

U drugo kolo dolazi 27 timova direktno plasiranih po uspešnosti koeficijenta federacija + 47 koji stižu posle odigranog 1. kola, što je ukupno 74 tima.

Partizan po svom koeficijentu (18.000) spada u grupu nosilaca. Prilikom žreba za 2. rundu takmičenja UEFA će 74 tima podeliti u 5 grupa po 10 timova i 2 grupe sa po 6 timova.

Još jedna napomena: Žreb za 3. kolo kvalifikacija UEFA lige Evrope obaviće se 22. jula, tako da će timovi koji igraju 2. kolo već znati ko im je mogući protivnik, ako prođu u sledeću rundu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi