Nemačka je u četvrtfinalu
Tanjug/AP
Nemačka je u četvrtfinalu

Tanjug/AP

Nemačka je u četvrtfinalu, Foto: Tanjug/AP

Nemačka je silovito krenula od starta i dala do znanja da juriša na najviše pohode, a da je Slovačka samo prepreka više, ali ispostavilo se, i te kako preskočiva. Golove za "pancere" postigli su Boateng u osmom, Gomez u 43. i Draksler u 63. minutu.

Nemci su bili dominantni, a nakon jedne stopostotne šanse u kojoj se našao Kedira, mrežu Slovaka zatresao je Boateng fantastičnim volejom sa dvadesetak metara. Loptau je posle izvedenog kornera defanzivac Đurica izbacio iz kaznenog prostora, ali je ona pala direktno na nogu defanzivcu Bajerna koji nije mogao bolje da je zahvati.

Igra se odvijala u tonu kakav apsolutno odgovara Nemcima, a tokom celog prvog poluvremena bilo je evidentno da će još neka lopta završiti iza leđa golmana Kozačika.

Tako nešto, desilo se u finišu prvog poluvremena kada je Gomez postigao drugi pogodak na ovom prvenstvu i time duplirao prednost svoje ekipe pre odlaska na odmor.

U drugom poluvremenu, Nemci su uspeli da još jednom ubace loptu u gol protivnika, a to je učinio Julijan Draksler koji je izvanredno ispratio kretanje lopte u katnenom prostoru, a pritom su čuvari zaboravili na njega. Vezista Volfsburga efektno je zakucao loptu u mrežu za konačan rezultat.

Nemci će u četvrtfinalu imati znatno teži posao, pošto će na megdan izaći pobedniku sutrašnjeg duela Španija - Italija.

Ta četvrtfinalna poslastica u najavi, na programu je 2. jula u Bordou.