IZBACUJU IH SA OLIMPIJSKIH IGARA, MONDIJALA, SVIH TAKMIČENJA... Otkrivamo da li će Rusija igrati na Evropskom prvenstvu u fudbalu 2020. godine

Kao grom iz vedra neba je stigla vest da je Rusija izbačena iz Olimpijskih igara naredne godine u Tokiju i Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine!

Rusija, fudbalska reprezentacija
Rusija, fudbalska reprezentacija, Foto: EPA/Katia Christodoulou

Svetska antidoping agencija (VADA) izrekla je Rrusiji četvorogodišnju zabranu učešća na svim velikim sportskim događajima zbog manipulacijama vezanih za korišćenje nedozvoljenih sredstava!

NEZAPAMĆENI PRESEDAN U SVETU SPORTA! Rusija izbačena sa Olimpijskih igara

Ipak, Rusija će učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava 2020. godine pošto UEFA-ino takmičenje nije u sklopu "velikog međunarodnog sportskog takmičenja" i kao domaćin će dočekati svoje rivale u Sankt Peterburgu!

"Zbornaja komanda" neće učestvovati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati 2020. godine u Kataru!

Fudbalska reprezentacija Rusije se nalazi u grupi B i poznati su svi njeni rivali u prvoj fazi takmičenja, a to su: Danska, Belgija i Finska!

Sve svoje utakmice će odigrati u Sankt Peterburgu, a prvenstvo otvaraju protiv najtežeg rivala, Belgije 13. juna u 21 sat! 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi