Aleksandar Katai (Crvene zvezda)
FK Crvena zvezda
Aleksandar Katai (Crvene zvezda)

FK Crvena zvezda

Aleksandar Katai (Crvene zvezda), Foto: FK Crvena zvezda

I nije to bio jedini incident, Uefini delegati uočili su još neke nedostatke u organizaciji tog susreta, pa će Crvena zvezda naredne kvalifikacije za evropska takmičenja – skoro izvesno za Ligu šampiona – početi pred praznim tribinama, prenosi Mozzartsport.

Evropska kuća fudbala je naime kaznila Zvezdu sa dve domaće utakmice bez prisustva navijača, s tim da je ova druga uslovna, ako bi se izgred ponovio u narednih godinu dana.

Osnov za kaznu je rasističko ponašanje njenih navijača,  a pod taj termin “rasističko ponašanje“ UEFA svrstava i uvrede na nacionalnoj i verskoj osnovi.

Zlatan Ibrahimović

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Zlatan Ibrahimović, Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Na toj narednoj utakmici Zvezda će morati da igra sa parolom “#NoToRacism“ (Ne rasizmu) sa Uefinim logom.

Zbog “provokativne poruke uvredljive sadržine“ moraće da plati i novčanu globu od 25.000 evra, a još 5.000 će proslediti na Uefin račun zbog kršenja bezbednosnih protokola tokom pandemije korona virusa.

Pomenutih 30.000 evra Zvezda će morati da plati u narednih 90 dana. Uslovna kazna važi do 13. aprila 2022.

Komentari (3)

nikola

14.04.2021 16:10

trebali su ih izbaciti na 2 godine iz svih evropskih takmicenja i ne samo njih nego sve koji se tako ponasaju

Sumadinac

14.04.2021 16:37

Samo napred dobro ste prošli, dok po nasim stadionima budu harali Mafijaši i klubovi sa njima sarađivali nema od našeg Fudbala ništa bravo Kokeza.

Sudija

14.04.2021 16:44

Neka, treba! Od svih ljudi na ovom svetu koji zasluzuju da ih se pljuje, oni nasli da vredjaju coveka kome bi se trebali pokloniti! Prokleti idioti!