ATLETIKO I PARTIZAN NE SKIDAJU CRNINU Odlazak Radomira Antića staje u niz velikih gubitaka oba kluba u poslednjih 10 dana

Vest o smrti bivšeg selektora Srbije Radomira Antića povezala je pristalice Partizana i Atletiko Madrida u žalosti.

Radomir Antić
Radomir Antić, Foto: Youtube/Fudbalski klub Rad

Tokom igračke karijere važio je za stamenog štopera. U crno--belom dresu je proveo najduži deo karijere, došavši 1968. i boraveći 1976. godine. Upisao je 181 nastup i devet golova, uz trofej prvaka Jugoslavije 1976. godine, jedini u karijeri. Prve trenerske korake je učinio kao pomoćnik u Humskoj od 1985. do 1988. godine, kada je doprineo u putu do dve uzatopne titule prvaka zemlje.

Zlatno doba Antićevog posla u struci su tri godine u Atletiko Madridu (1995-1998), kada je "manjem" klubu iz Madrida doneo duplu krunu, neverovatan uspeh pored Reala i Barselone. Po odlasku iz kluba su ga vraćali 1999. i 2000. ali bezuspešno. 

Zanimljivo, klubove kojima je najviše dao se u poslednje vreme suočavaju sa bolnim gubicima.

Atletiko je u dva dana zaredom morao da objavljuje tragične vesti - 28. marta je sve napustio 12-godišnji član mlađih selekcija Kristijan Minčola, a tek dan kasnije je preminuo i legenda kluba Hoze Luis Kapon.

Kod Partizana je krenulo sa smrću bivšeg fudbalera Ranka Borožana 2. aprila, zatim je čitava crno-bela porodiva potresena odlaskom najpoznatijeg navijača Miše Tumbasa, a danas je pred Gospoda otišao i višedecenijski funkcioner teniskog kluba Dušan Grujić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi