Nemanja Vidić
Marko Metlas
Nemanja Vidić

Marko Metlas

Nemanja Vidić, Foto: Marko Metlas

Išao je glavom tamo gde mnogi ne bi kopačkom. Neretko je sav krvav po licu timove vodio u nove juriše i pobede. Zbog toga uživa veliki ugled u svetu fudbala i zbog toga je dobio nadimak Srpska stena. Zbog toga je i morao da završi karijeru u 34. godini!

Brazilac Žuan Žesus, koji je sa Vidićem igrao u Interu u momentu kada je nekadašnji as Crvene zvezde i Mančester Junajteda odlučio da se penzioniše, otkrio je zbog čega je Užičanin doneo takvu odluku.

O stamenom Užičaninu, koji je simbol odlučnosti i čvrstine, govorio je Brazilac Žuan Žesus, koji je sa njim igrao u Interu, klubu u kome je

- Nemanja je završio karijeru zbog serije povreda i činjenice da više nije mogao da podnese bolove. Mnogo je patio od modrica, još više od bolova u kičmi, oporavljao se od operacije, a sve su komplikovale godine koje su neumitno dolazile - rekao je Brazilac Žesus za ESPN.

A kakav je duh imao Vidić govore i sledeće reči.

- Hteo je ponovo da igra bez obzira na muke. Veoma profesionalan momak, uvek se borio za ekipu i vredno trenirao svaki dan, ali jednostavno nije mogao da podnese bolove. Zbog toga je odlučio da se povuče i zahvali svima u klubu.

Nema dileme, Vidić je samo jedna od brojnih žrtava ubitačne Premijer lige.

- Igranje u Premijer ligi uvek je predstavljalo rat. Non-stop je bio povređen, sa posekotinama ili podlivima na telu. U Engleskoj sudije retko prekidaju igru. Čine sve da fudbal bude atraktivan za navijače - smatra Žesus.

Kada udariš Mesija, on ne pada

Jedan od najvećih izazova za Vidića bilo je suočavanje sa Leom Mesijem.

- Rekao je da je najteže čuvati Mesija. Komplikovan igrač. Nepredvidiv, nikad se ne zna šta će tačno da uradi. Nizak je, ali vrlo jak. Čak kad ga udariš, dečak ne pada - prepričao je Vidićeve impresije Žesus.