Crvena zvezda
Alo/M.Metlaš
Crvena zvezda

Alo/M.Metlaš

Crvena zvezda, Foto: Alo/M.Metlaš

Pretposlednji vikend prvog dela sezone večiti rivali žele da na najbolji mogući način privedu kraj godine, isto kao i drugoplasirani niški Radnički koji igra na svom terenu protiv subotičkog Spartaka.

Napredak je često znao da zaustavi Zvezdu, čak i u Beogradu, a poslednji poraz prvaka Srbije u domaćem šampionatu bio je upravo od Kruševljana u oktobru prošle godine (1:0).

Tim Vladana Milojevića verovatno će delom misli biti i u susretu sa Pari Sen Žermenom na oproštaju od Lige šampiona, iako je odbrana trofeja šampiona imperativ.

Sa druge strane, Partizan ide pretposlednjem Radu sa željom da pobedi na poslednjem gostovanju turbulentne sezone (godine) i pokuša da se primakne na tabeli.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su slavili u poslednjih šest susreta sa "građevinarima", kojima sledi grčevita borba za opstanak.

Partizan

FK Partizan

Partizan, Foto: FK Partizan

U sličnoj situaciji je subotički Spartak pred put u Niš, a od ostalih utakmicama ove runde izdvaja se još duel Bačka - Vojvodina i Proleter - Čukarički.

Raspored utakmica 20. kola, sutra: Crvena zvezda - Napredak (19 sati). Nedelja: Dinamo - Voždovac (13), Mačva - Radnik (13), Radnički Niš - Spartak Subotica (13), Zemun - Mladost (13), Bačka - Vojvodina (17), Proleter - Čukarički (17), Rad - Partizan (17).