Slaven Bilić
AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Fi
Slaven Bilić

AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Fi

Slaven Bilić, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Fi

Slaven Bilić pravi odlične rezultate u Čempionšipu gde sa svojim VBA krči put ka povratku u Premijer ligu. "Vrećice" su na bod manje od Lidsa, Bijelsin tim je iskoristio zadnje dve utakmice kako bi preuzeo mesto lidera.

Hrvatski stručnjak je pre povratka u Englesku, gde je već vodio Vest Hem, bio na 'izletu' u Arabiji gde je pet meseci vodio Al-Ithad, iako je potpisao ugovor na tri godine.

BIlić je dobio otkaz februara prošle godine zbog poraza od rivala Al-Hilala na domaćem terenu rezultatom 2:0. Hrvatski stručnjak je u januaru proglašen najboljim trenerom meseca.

Slaven Bilić

Tanjug/Kirsty Wigglesworth

Slaven Bilić, Foto: Tanjug/Kirsty Wigglesworth

Prema pisanju hrvatskih medija Bilić je ubrzo uputio žalbu FIFA organizaciji zbog kršenja ugovor od strane Al-Ithada gde je zahtevao kompenzaciju za sebe i svoje pomoćnike.

FIFA je po pisanju engleskih medija presudila u korist Bilića!

Al-Ithad ima rok od mesec dana da uplati petnaest miliona dolara hrvatskom stručnjaku, klub je već najavio da će uputiti žalbu i predstaviti slučaj na Sudu za Arbitražu u sportu.

Za vreme treniranja u Arabiji Bilić je imao samo reči hvale za kulturu i navijače, ali je kao glavni problem izdvojio promene čelnika u klubu koji bi po svakoj smeni dovodili nove ljude i stručnjake.