"BIO SAM KRETEN PREMA IGRAČIMA" Murinjo utripovao da je Džordan pa omaložavao svoje fudbalere: "Osvojili ste titulu punu govana!"

Najuspešniju sezonu portugalski stručnjak je imao u Interu

Žoze Murinjo
Žoze Murinjo, Foto: EPA Facundo Arrizabalaga

Žoze Murinjo je u sezoni 2009/10 osvojio tripletu sa "neroazurima", a otkrio je da nije bio lak za saradnju:

"To su odnosi, ja treniram - ti igraš. Empatija zavisi od moje mogućnosti da prihvatim da sam ja takav kakav sam - to je kao puzle" - rekao je Murinjo za "Gazzeta dello Sport" 

"U Interu su čekali nekog poput mene da kompletira puzlu. Ja nisam fejk, ja sam original. To sam ja i to je to! Bio sam kreten prema igračima, ali to sam ja!"

Pitan da obrazloži svoje reči, on je otkrio jedan detalj posle poraza:

"Pogotovo posle poraza od Bergama (3-1 u januaru 2009. godine), bio sam veoma nasilan prema igračima, rekao sam im da su osvojili Skudeto "govana". Tek nakon toga sam shvatio da sam ih povredio i izvinio sam se!"

Murinjo se najlepše osećao upravo u Milanu u svojoj karijeri:

"Najbolji sam bio tamo gde sam se osećao kao kod kuče, gde sam mogoa da osetim emocije gurpe, gde sam bio 200% investiran svojim srcem. Zato sam 22. maja osetio svu sreću u Madridu, od predsednika Masimo Moratija do ljudi koji su radili u garažama! Ja sam već osvojio Ligu šampiona. Ranije sam mislio JA pa ostali, ali u Interu nikada nije bilo tako".

Žoze Murinjo
Žoze Murinjo, Foto: EPA/Filip Singer

"U porodicu, kad postaneš otac, razumeš da je neko drugi važniji od tebe i pomeriš se na drugo mesto. Deset godina kasnije, svi smo zajedno opet. Pre neki dan sam razgovarao sa Alesiom, mojim vozačem u to vreme u Interu. Gde se to dešava da trener koji je napustio klub razgovara sa šoferom deset godina kasnije? Nigde. To je Inter za mene, to su moji ljudi!"  - zaključio je Murinjo!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi