Mesi i Ronaldinjo su varalice!
alo.rs
Ronaldinjo
Ronaldinjo, Foto: EPA-EFE/Marton Monus

U javnost je procureo izveštaj Žozea Murinja iz 2006. o Barseloni. Naravno, u britanskim medijima.

Portugalac ga je napisao pre 14 godina pre okršaja Čelzija i Barselone u Ligi šampiona.

Murinjo je tada bio trener Plavaca, sa svojim pomoćnikom Andreom Viljaš-Boašom pripremao se za okršaj sa Barselonom u osmini finala Lige šampiona.

- Igraju u formaciji 4-3-3. U odnosu na prošlu godinu agresivniji su i opasniji u napadu, ali s druge strane, sada više zavise od Mesijeve i Ronaldinjove kreativnosti. Definitivno će hteti da daju gol u prvoj utakmici. Puno greše u prvoj fazi napada, ali u trećoj i četvrtoj su ubojito efikasni i pokušavaju da izbore što više slobodnih udaraca i jedanaesteraca - pisalo je u analizi.

Katalonci su u prvoj utakmici u Londonu pobedili 2:1, a u revanšu su sa remijem 1:1 sačuvali prednost i prošli dalje.

Ronaldinjo: Ima tehnički kvalitet da izbaci suparničkog defanzivca u prvom koraku. Ako je otvoren, dobiće loptu i otići s defanzivcem jedan na jedan. Ako mu je lopta na unutrašnjoj strani noge, šutira. Ako je, ipak, na spoljnoj, nabacuje pred gol. Dodavanjima traži Mesija ili Etoa, odnosno nekog iz drugog plana. Varalica je, voli da iznudi prekršaj laganim padom.

Mesi: Kvalitet plus brzina, ali skoro uvek koristi samo levu nogu. Njega treba faulirati što ranije i ako je moguće van kaznenog prostora i što dalje od gola. Ponaša se isto kao i Ronaldinjo, voli da padne.

Pujol: Agresivan je, jako emotivan. Poludi kad napravite faul na njemu, a i ludo provocira, svađa se sa sudijama. Ima jako loše pozicioniranje u odbrani i očajno vodi zadnju liniju. Pokušava da napraviti ofsajd i kada to nikako nije moguće. Jako dobar u igri glavom.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: