Aleks Ferguson
Profimedia
Aleks Ferguson

printscreen

Aleks Ferguson, Foto: printscreen

Aleks Ferguson je letos učestvovao u potrazi za štoperom koja je bila ključ prelaznog roka u Junajtedu.

Njegova ideja je bio Kulibali, čak je razgovarao sa igračem iz Malija u pokušaju da ga ubedi da promeni sredinu. Jasno, De Laurentis bi pristao, iako je tvrdio drugačije na sumu od 120 miliona evra što bi Afrikanca učinilo najskupljim defanzivcem svih vremena, ali se Vudvord i pored saveta Ser Aleksa odlučio na lakšu varijantu, oko 100 miliona za Harija Megvajera.

U međuvremenu se izdešavalo mnogo toga, loša jesen Napolija, sukob igrača sa predsednikom, odbijanje da odu u karantin, sada patron Napolitanaca hoće da proda Kulibalija, kako bi pravio novu ekipu. Njegov transfer neće biti manji od 100 miliona evra, PSŽ je spreman da sa bonusima sruši rekord, odnosno da sjajnog štopera načini najskupljim na svetu.

Kalidu Kulibali

AP/Luca Bruno

Kalidu Kulibali, Foto: AP/Luca Bruno

Ponudili su mu i duplo veći ugovor, iako je sa šest miliona daleko najplaćeniji u Napoliju, sada bi u PSŽ zarađivao 12, a Kulibali koji je inače iz Belgije pre pet godina stigao pod Vezuv bi bio zamena za Tijaga Silvu.

Za njega su zainteresovani i Real i Mančester Siti, ali čini se da ponudi Parižana neće moći da pariraju.

Megvajer je naravno standardan u Junajtedu, posle odlaska Ešlija Janga postao je kapiten pre nekoliko dana, ali većina veruje da je Kulibali bolji igrač, jači na lopti, kao i da ima mnogo više iskustva, s obzirom na stalno igranje za Napoli u Ligi šampiona.