Karim Benzema
AP/Bernat Armague
Karim Benzema

AP/Bernat Armague

Karim Benzema, Foto: AP/Bernat Armague

Fudbaleri madridskog Reala slavili su na svom stadionu protiv Atletik Bilbaa sa 3:0 (0:0).

U prvih 45 minuta nije bilo preterano zanimljivo, Real je možda za nijansu bio bolji rival, ali su izgledne prilike izostale.

Ipak, nakon samo dva minuta igre u nastavku, lepa akcija "Los Blankosa", lopta je otišla na levu stranu kod Asensija, Španac je uputio sjajan centaršut ka Karimu Benzemi, Francuz je dobro šutirao glavom i doneo prednost domaćem sastavu.

Igrao se 76. minut kada je Benzema duplirao prednost Reala, Modrić je izveo korner sa desne strane, Ererin je loše procenio let lopte, zaplivao je u prazno, lopta ga je preletela i stigla do Benzeme, koji dobro skače i postiže drugi gol na utakmici.

Bio je Injaki Vilijams blizu gola u 88. minutu, ali je Navas odlično intervenisao, da bi minut kasnije Bejl pripretio na drugoj strani, ali je tukao preko gola.

A onda, prvi minut nadoknade, nova greška golmana Bilbaa, istrčao je Ererin daleko od svog gola u nameri da izbije loptu glavom što dalje, loše je to uradio, pogodio je Bejla, ovaj je samo prosledio loptu Benzemi, kojem nije bilo teško da sa 20ak metara pogodi nebranjenu mrežu gostiju.

Tako je Benzema upisao het-trik i postavio konačan rezultat.

Real treći sa 64 boda, četiri manje od gradskog rivala Atletika i 10 više od četvrtoplasiranog Hetafea, koji je nešto ranije bio ubedljiv protiv Sevilje.

SEVILJA RAZBIJENA U MEČU OD OGROMNE VAŽNOSTI Igrači Hetafea kao zmajevi, na pragu NENADANOG USPEHA (VIDEO)

Bilbao je ostao sedmi sa 18 bodova manje od današnjeg rivala.

Treba dodati i da je Benzema sa današnja tri pogotka preskočio Luisa Suareza na listi strelaca, sada je samo Mesi ispred njega sa 33 pogotka, Francuz je danas postigao svoj 21. gol u Primeri ove sezone, Suarez ima jedan manje.