Ričmond Boaći
AP/Darko Vojinović
Crvena zvezda

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Kraj meča! Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Proleter rezultatom 0:2 u Novom Sadu u okviru 15. kola Superlige Srbije. Strelci za beogradski klub bili su Garsija i Boaći, a Zvezda je ipak rutinski dobila duel iako je bilo muka sve do prvog pogotka. Sada četa Vladana Milojevića okreće fokus na sredu veče i na Totenhem Hotspur.

82' GOOOOOOOOOL! Boaći! Milan Jevtović je volšebno prošao po levoj strani, lopta mu se odbila u pravom trenutku, a onda je na kraju jako lepo uposlio Boaćija. Sada je već sve rešeno. 2:0!

80' Sjajno je šutirao Aleksa Pejić sa 25 metara, ali je lopta prošla pored gola. Pogodila je šipku koja drži mrežu na konstrukciji gola.

71' Sjajna prilika za Proleter nakon kornera. Andrejević je probao glavom, ali lopta ipak prolazi pored Borjanove leve stative.

68' Sada već jedan sve sporiji segment meča. Jedna diskutabilna situacija kod ofsajda domaćina, čini se da je sudija Grujić napravio grešku.

59' GOOOOOOOOOOOOOOOL! Garsija je pogodio! Veoma dobra saradnja sa Simićem, lepo je ubacio sa leve strane u peterac, a Garsija je klizećim startom u stilu Pipa Inzagija smestio loptu iza leđa Petrića.

58' Marin je sam probao, stvorio je sebi šansu za udarac, pokušao sa 20 metara, ali slabo.

49' Prvi pokušaj Zvezde u II poluvremenu. Dugu loptu glavom je spustio Pavkov, prosledio Simiću, ali je on iz vrlo teške pozicije, iz "mrtvog" ugla, šutirao preko gola Petrića.

Drugo poluvreme je počelo. Bez izmena na obe strane.

Prvo poluvreme je završeno rezultatom 0:0! Jako spora i bezidejna igra sa obe strane. Sa Zvezdine strane se više očekivalo, Proleter uspešan u odbrani, u napadu bez prevelikih ambicija.

40' Marko Marin je dosta dobro ubacio loptu iz kornera, skočio je Milunović, ali njegov udarac glavom nije bio precizan.

37' Dobra prilika za Babića, ali Milunović je u poslednjem trenutku stigao da ukliza i blokira udarac. 

30' Ovo je bila najbolja prilika u dosadašnjem delu meča, Milan Pavkov je hitnuo loptu glavom, ali snašao se golman Petrić!

23' Garsija je briljantno proigrao Gajića, ovaj centrirao vrlo oštro, a Pavkov propušta loptu i samim tim propušta priliku za pogodak.

Partizan raspoložen pred put u Mančester, ubedljivo savladao Vojvodinu (VIDEO)

Partizan je u utakmici 15. kola Superlige Srbije savladao Vojvodinu rezultatom 4:0. Partizan - Vojvodina, Foto: FK Partizan Izabranici Sava Miloševića rutinski i dominantno suz savladali Vojvodinu rezultatom 4:0 i tako na idealan način se oporavili od poraza koji su doživeli protiv Čukaričkog.

21' Marin je ubacio, Pavkov probao glavom, ali preko prečke. Ne uspeva Zvezda da stvori ozbiljniju šansu.

18' Najbolja šansa na meču. Vrlo snažno je šutirao Jovanović, Borjan ostao ukopan, ali prozujala je lopta pored. Izuzetno lep poluvolej.

17' Simić je šutirao posle gužve u kaznenom Proletera, ali daleko preko gola.

15' Zvezda je imala određeni pritisak na tuđoj polovini, a sada se Proleter u potpunosti oslobodio toga i imao par potencijalno opasnih napada. Ipak, nije bilo završnice.

10' Nešto brža lopta Kanjasa za Rodića u kazneni. Levi bek Zvezde je zahvatio loptu i uputio je prema golu, ali nije bilo veće opasnosti za golmana domaćih. Prvi minuti meča bez ijedne ozbiljnije akcije.

4' Zvezda pritiska po desnoj strani u prvim minutima. Vulić je imao solidan pokušaj, ali lopta je otišla pored gola.

16:00 Meč je počeo!

Stadion: Karađorđe.

Sudija: Danilo Grujić.

Proleter (4-2-3-1): Petrić - Tanasin, Leandro, Andrejević, Kovačević - Jovanović, Pejić - Šćepanović, Babić, Marjanović - Mirosavljev.

Trener: Branko Žigić.

postave na meču Proletera i Crvene zvezde

Sofascore printscreen

postave na meču Proletera i Crvene zvezde, Foto: Sofascore printscreen

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Rodić - Vulić, Kanjas - Garsija, Marin, Simić - Pavkov.

Trener: Vladan Milojević.

Tumbaković će morati ovo da prihvati, Jovića deli samo jedan uslov od povratka u reprezentaciju!

AUTOR: Informer, Alo.rs/I.Dž. DATUM I VREME: 02.11.2019. 13:09 Priča oko Luke Jovića i reprezentacije Srbije ne jenjava uprkos činjenici da su u ovom momentu na fudbalskom kalendaru nacionalni susreti potpuno u drugom planu. Tumbaković, Bjeković i Matijašević, Foto: Alo Marko Metlas Povodom nesuglasica selektora Ljubiše Tumbakovića i napadača Reala oglasio se Vladimir Matijašević, sportski direktor "orlova".

Crvena zvezda igra protiv Proletera u Novom Sadu, a sve u okviru 15. kola domaće lige. Crveno-beli se zagrevaju za sudar sa Totenhemom u Novom Sadu. Crvena zvezda namerava da ostvari sedmi uzastopni superligaški trijumf, savlada Proleter i napravi dobru uvertiru za utakmicu Lige šampiona.

Veliki meč je blizu i potpuno je logično da je među navijačima glavna tema šta će da se dogodi u sredu, a na stručnom štabu je zadatak da u takvim okolnostima igračima fokus bude na narednoj obavezi.

Vladan Milojević

FK Crvena zvezda

Vladan Milojević, Foto: FK Crvena zvezda

"Znaju se prioriteti Crvene zvezde, ponoviću ko zna koji put da je to osvajanje titule. Ne vidim zašto bi utakmica u sredu bila preča nego naredna. Najlepše što možete da doživite u fudbalu je da igrate Ligu šampiona, srećan sam što ćemo dovesti tim kao što je Totenhem da gostuje na Marakani, ali sada mislimo samo o Proleteru", istakao je Vladan Milojević, šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Današnji protivnik Crvene zvezde u donjem je delu tabele, u minule dve sezone od kako je u eliti nije uspeo da postigne ni gol protiv najtrofejnijeg srpskog kluba i ne samo zbog toga zna se ko je apsolutni favorit na „Karađorđu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо