Dragan Pjević
D. J. B.
Dragan Pjević

D. J. B.

Dragan Pjević, Foto: D. J. B.

Da bi se fudbalska reprezentacija Srbije sigurno našla na Evropskom prvenstvu 2021. godine, potrebno je samo da neko od zvaničnika FSS-a obiđe nadaleko čuveno selo proroka, smešteno između Zlatibora, Tare i Šargana!

Šta je „kosmička kugla“?

Na tabli kod čuvenog kamena piše: „Ovo je ’kosmička kugla’ koju je pronašla Vojska u našem kraju krajem osamdesetih godina, u zemlji, na tri i po metra dubine. Ona služi isključivo u turističke svrhe da potkrepi legendu o nastanku Kremanske kotline, za koju se kaže da je nastala prilikom stvaranja Zemlje, kad je u njenu utrobu palo milion takvih kugli. Poznato je da se Kremanska kotlina teško snima iz satelita i aviona... Veruje se da se zbog blagotvornog zračenja Kremanskog kamena u njima u kontinuitetu rađaju vidoviti ljudi.“

U ovu priču reportere „Alo!“ ubeđuje Dragan Pjević, predusretljivi domaćin turističke atrakcije - Spomen-doma „Kremansko proročanstvo“, u čijem se ataru nalaze brojni eksponati za koje se tvrdi da imaju čudotvorne moći.

Žitelji Kremana, seoceta koje su proslavili poznati i priznati „srpski Nostradamusi“, proroci - Miloš i Mitar Tarabić, raširenih ruku čekaju selektora Ljubišu Tumbakovića i njegove „orlove“ kako bi im pomogli pred baraž za EURO.

Kugla

D. J. B.

Kugla, Foto: D. J. B.

- S obzirom na to da je utakmica sa Norveškom 8. oktobra, naši fudbaleri imaju dovoljno vremena da nas posete, i tako već u Kremnima, pre puta u Oslo, razreše sve dileme oko plasmana na Evropsko prvenstvo. I ne samo to - na Šampionatu Evrope bi napravili pravi bum, baš kao što su to učinili Hrvati koji su nakon posete i dodira sa „kosmičkom kuglom“ postali vicešampioni sveta! Zvaničan poziv smo već uputili predstavnicima FSS-a i nadam se da će za dobrobit čitave nacije doći u naše selo koje leži na stenama sa apsolutno prirodnim moćima biogenog zračenja, a ono blagotvorno deluje na ljudski organizam - u dahu će Dragan Pjević za naš list.

DOKAZ 1: Šest Partizanovih titula iz Kremana

Dragan M. Pjević, u svojoj knjizi „Proročanstvo pred ostvarenjem“, izdvojio je još jednu sportsku zanimljivost... Autor i naš domaćin, ističe kako je FK Partizan do šest uzastopnih titula (2008-2013) došao baš zahvaljujući pripremama u Kremnima.

- Kada se Partizan udaljio od Kremana, izostali su dalji uspesi - konstatuje Pjević i dodaje da je 2014. ovde došla Crvena zvezda, i tako preuzela primat najljućem rivalu!

Dakle, plan je sledeći: Potrebno je da selektor Ljubiša Tumbaković ili bar neko od njegovih saradnika ili igrača, dodirne deo „kosmičke kugle“ i na ceduljici ispiše fudbalsku želju i položi je u otvor kraj kamena ili okači na zid, baš kao što to godinama čine hiljade posetilaca Spomen-doma „Kremansko proročanstvo“, nedaleko od rodne kuće Tarabića.

Orlovi

Alo/M.Metlaš

Orlovi, Foto: Alo/M.Metlaš

- Naravno, potrebno je tom prilikom ostaviti i neku novčanu donaciju kako bi se želja i ostvarila - iz višegodišnjeg iskustva dodaje Pjević.

U slučaju da „orlovi“ ne budu bili u mogućnosti da do baraža obiđu selo proroka, naši reporteri su ispisali jasnu poruku: „Redakcija ’Alo!’ želi fudbalerima Srbije plasman na Evropsko prvenstvo!“.

DOKAZ 2: Olja Jevtić šampionka iz sela proroka

Pjević tvrdi da su Kremna posebno pogodna za pripreme sportista, a posebno ističe atletičarku Oliveru Jevtić, koja je, kako kaže, velike pobede ostvarivala trčeći po ovdašnjim proplancima.

Naravno, ostavili smo i koji dinar, da nas sve zajedno ne potera maler... 

PROČITAJTE JOŠ: