navijači PAOK
EPA/SOTIRIS BARBAROUSIS
PAOK

EPA/STR

PAOK, Foto: EPA/STR

PAOK je pred izbacivanjem iz grčke elite! Zahtev za izbacivanje solunskog velikana iz lige podneo je Komitet profesionalnog sporta, koji je otkrio nezakonitu delatnost vezanu za ova dva kluba. Naime, utvrđeno je da PAOK i Ksanti imaju istog gazdu – Ivana Savidisa. A, to je protivno svim grčkim sportskim zakonima.

Nije tajna da je Savidis gazda bratskog kluba Partizana, ali otkriveno je da je on vlasnik firmi sa Kipra, koje su navodni većinski akcionari Ksantija. U Komitetu sedi pet osoba, a četiri su glasale da se pokrene procedura protov dva kluba, piše grčki list Prototema.

Konačna odluka je, ipak, na višim instancama, a oglasio se odmah i ministar sporta Grčke Lefteris Avgenakis, koji je zauzeo, za sada, neutralan stav.
- Nije moguće da izbacimo iz lige dva tako velika kluba bez konkretnih dokaza i dokumenata - izjavio je Avgenakis.

Klub iz Soluna je odmah objavio otvoreno pismo premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu u kojem zahteva momentalnu smenu minista Avgenakisa, kojeg su optužili da je instrument u rukama Olimpijakosa. PAOK je trenutno prvi u ligi sa 52 boda, iza je Olimpijakos sa bodom manje. 

 

 

Tagovi