Siniša Mihajlović (Bolonja)
EPA/Elisabetta Baracchi
Siniša Mihajlović (Bolonja), Foto: EPA/Elisabetta Baracchi

Priča dana u Italiji - mali Mirko i Siniša Mihajlović. Dečak od 12 godina, kom se ne pominje prezime, prošle godine je pružio podršku Srbinu u borbi protiv opake bolesti, sa kojom se i sam borio, a sad se konačno i upoznao sa Mihajlovićem.

- Video sam da ste izuzetno tužni. Niko drugi sem mene ne može da razume vaš strah, jer iako imam samo deset godina, razumem da je strah isti za sve. Nemojte da se predate, pustite suze i učinite sve što možete. Brzo ćete ozdraviti, a onda ćemo se jednog dana možda videti na terenu - napisao je prošle godine Mirko.

Dečak se oporavio od uspešne operacije koštane srži i leukemije, a zahvaljujući angažovanju italijanskih novinara dobio je priliku da lično upozna i Mihajlovića. Priča će biti emitovana na prvom kanalu italijanske televizije.
Mirko i Siniša su konstantno bili u kontaktu tokom borbe protiv leukemije, a sad kad je sve iza njih, mališan je došao u posetu idolu na stadion Bolonje gde je imao priliku da upozna igrače u šutira penale Mihajloviću koji je stajao na golu.
- Bio si izuzetno jak. Uopšte nije lako izboriti se sa leukemijom. Jesi li plakao dok si bio u bolnici? I ja sam. Plačem i sada. Plakao sam kada sam primio tvoje pismo - rekao je Mihajlović prilikom Mirkove posete stadionu Bolonje.

PROČITAJTE JOŠ: