Radivoj Bosić
FK Partizan
Radivoj Bosić

FK Partizan

Radivoj Bosić, Foto: FK Partizan

Radivoj Bosić je novi član Partizana, iako je pet godina bio "na drugoj strani brda". U Zvezdi su ubeđeni da je crveno-beli u duši, ali on ima drugačije mišljenje.

- Nikada nisam krio da sam navijač Partizana i to su znali svi tokom mog igranja u Zvezdi. Ipak, bio sam profesionalac, igrao često protiv crno-belih i postizao golove. Na moju sreću, sada sam u klubu koji volim i nadam se da ću opravdati očekivanja. Čim se ukazala mogućnost da dođem, ja sam je iskoristio, i srećan sam zbog toga. Uzeo sam broj 45 zbog toga što ga je u Partizanu nosio Aleksandar Mitrović - pričao je Bosić posle jučerašnjeg treninga, prvog s novim saigračima tokom priprema u Turskoj.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Pravila nalažu, novajlije pevaju... Radivoj Bosić se priključio crno-belima na pripremama u Beleku.

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on Jan 28, 2019 at 9:17am PST

Prelasci iz jednog od dva najveća srpska kluba u onaj drugi, istog ranga, uvek donose veliki pritisak, na koji je ovaj osamnaestogodišnjak spreman.

- Znam šta nosi prelazak iz Zvezde u Partizan, ali se ne plašim ničega. Čim sam odlučio da dođem, to znači da sam spreman s tim da se nosim. Nisam zbog toga imao nikakve probleme, samo malo na društvenim mrežama, ali to je i očekivano.

Radivoj Bosić

Alo!/M. Metlaš

Radivoj Bosić pre godinu i po dana protiv Partizana, Foto: Alo!/M. Metlaš

Bosić željno iščekuje debi u crno-belom dresu.

- Znam da ljudima iz Crvene zvezde nije bilo lako da prihvate moju odluku da dođem u Partizan, jer su me odgajali pet godina. Zbog toga je postojao malo veći pritisak, ali ne bih o tome. Ovde sam da igram fudbal, pokušam da se nametnem treneru i, nadam se, što pre debitujem za klub koji volim - ističe mladi fudbaler.

U Partizanu je običaj da svaki novajlija na zajedničkom ručku mora da otpeva nešto, pa je Bosić juče pokazao i vokalne sposobnosti.

- Stojke je insistirao da već prvog dana budem podvrgnut tom ritualu i odabrao sam da pevam hit Peđe Medenice „Dođeš mi u san“. Inače, svi su me sjajno prihvatili i već se osećam kao deo grupe - poručuje Bosić.

Prelazni rok u Evropi zvanično se završava sutra, ali pošto u bazu crno-belih u Belek danas stiže sportski direktor Ivica Iliev, može se zaključiti da je za Partizan ta pijaca zatvorena. Istina, postoji mogućnost da neko od prvotimaca napusti redove aktuelnog osvajača Kupa Srbije, ali, kako sada stvari stoje, teško je očekivati da se to dogodi.