BRUKA I SRAMOTA! Bivši reprezentativac izbačen na ulicu!

Problemi su trajali godinama, a sad su kulminirali.

Predrag Pašić
Predrag Pašić, Foto: Twitter

Teški dani za Predraga Pašića. Nekadašnji proslavljeni fudbaler Sarajeva i reprezentativac Jugoslavije, sada 61-godišnjak, ostao je bez stana koji je posedovao u prestonici BiH. Pašić, koji je dres Sarajeva nosio u periodu od 1975. do 1985, doživeo je veliko poniženje u svom gradu pošto je dobio sudsko rešenje po kojem mu se oduzima stan, pa on i supruga moraju na ulicu.

Vlasništvo nad stanom u kojem nekadašnji kapiten Sarajeva godinama živi je sporno, a Pašić kaže da je sudski postupak vođen bez njegovog znanja i znanja njegovih advokata, čime mu je oduzeto pravo da brani imovinu.

- Želeo sam da obavestim javnost. Imam svoje zakonske zastupnike, advokate koji me zastupaju pravno, najveći problem je bio što je Opština Centar meni iza leđa vodila sudski postupak, što nisam ništa znao, izgubio sam pravo da se branim kao građanin ove države. Svojim dokazima doveli su sudiju u zabludu i on je doneo presudu. Čekali su da dobijem izvršno rešenje i izgubim sve pravne mogućnosti da se branim. Ova presuda je donesena na osnovu propuštanja i ja sam izgubio svako pravo da se branim s molbom da kao čovek dobijem pravo da se branim, ovo je za mene zastrašujuće.

Pašić ističe da je sreća u nesreći da se sud nalazi na odmoru pa ovih dana neće morati da napusti stan koji je dobio od FK Sarajevo i nekadašnjeg gradonačelnika Sarajeva, Ante Sučića.

- Sreća je što je sud na odmoru tokom ovog meseca, konačno izvršenje će se možda desiti za mesec dana.

Šta i kako dalje ni sam ne zna. S obzirom na ime i šta je sve učinio za Sarajevo i BiH za očekivati je pomoć i razumevanje, međutim i to je upitno.

- Ne znam ni šta ću ni kako ću, ja sam očajan čovek... U takvom stanju da ne mogu ništa ni govoriti - poručio je utučeni Pašić.

Pašić ima 61 godinu, ponikao je u Sarajevu u kojem je igrao deset godina. Potom je nastupao dve godine za Štutgart uajedno sa Jirgenom Klinsmanom, a karijeru je završio u Minhenu 1988. godine. Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije u periodu od 1981. do 1985. godine je zabeležio deset nastupa.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi