Srbija - Litvanija
Alo/V.Zogović
Srbija - Litvanija

Alo/V.Zogović

Srbija - Litvanija, Foto: Alo/V.Zogović

Doskorašnji kapiten kadetske i omladinske reprezentacije Srbije, Arton Zekaj (18), revoltiran je što ga nema na spiskovima reprezentacije Srbije, pa poručuje da će razmisliti da zaigra za reprezentaciju tzv. Kosova, ukoliko se takva praksa nastavi i ubuduće.

Zekaj je prošao Partizanovu omladinsku školu, a prošlog leta je prešao u Lil, gde je debitovao protiv Rena u Ligi 1, ali je odigrao svega jedan minut, dok je samo jednom proveo meč na klupi.

 

On je dospeo u žižu javnosti, kada se pre nekoliko meseci iz Fudbalskog saveza tzv. Kosova pričali da je dogovoreno da igra za njihovu reprezentaciju. On je to brzo demantovao, ali sada je ta priča ponovo aktuelna, jer fudbaler ne dobija poziv u omladinsku reprezentaciju, i indirektno je prozvao Iliju Stolicu, koji ga je svojevremeno pozvao, dok je bio selektor mlađih kategorija Srbije.

- Tačno je da sam bio kapiten, a zašto me nema... ne znam stvarno šta bih odgovorio. Bio sam na raspolaganju sekeltorima, ali poziva nije bilo. Ne znam šta se tu desilo. Pozvao me selektor Ilija Stolica i saopštio da želi da proba neke druge igrače za jedno reprezentativno okupljanje, ali da računa posle toga na mene. Međutim, ostao sam bez poziva i na narednim akcijama. Da li su u pitanju neke kombinacije selektora ili nekih drugih ljudi, to ne znam, ali ne mene se više nije računalo - rekao je Zekaj za Kurir.

On ističe da će igrati za one koji ga više žele, iako ne krije da bi više voleo da zaigra za Srbiju.

Arton Zekaj u dresu Srbije sa brojem 4

Youtube/Screenshot

Arton Zekaj u dresu Srbije sa brojem 4, Foto: Youtube/Screenshot

- Imam poziv Kosova i tražili su da igram za njih. Igraću za one koji me više žele. Hteo bih da nastavim tamo gde sam stao u mlađim reprezentativnim kategorijama, ali ako me ne žele, tu ne mogu ništa da uradim.

- Ako bih mogao da biram, igrao bih za Srbiju, tu sam rođen, odrastao, prošao sve reprezentativne selekcije...

Ali ne otpisuje ni Kosovo...

- Tamo su rođeni moji roditelji. Pa, ako me država gde sam rođen, Srbija, ne bude htela, onda ću razmisliti o igranju za reprezentaciju koja me želi - zaključio je Zekaj.

Pogledajte neke od njegovih poteza, kao i kako pred svaku utakmicu reprezentacije peva himnu Bože pravde.

Komentari (2)

Žaka

26.11.2018 14:47

Slobodno idi. Nikad te nebih pozvao za reprezentaciju SRBIJe.A igrao za KOSOVO ili za SRBIJU to nije baš isto..Kosovo isto kao C:Gora nikakvu perspektivu nema..Nikad neće proći dalje niti na Evropsko niti na Svetsko prvenstvo.A da postaneš igrač i da se prodaš negdje nije bitna država već znanje a i nastupi za reprezentaciju..A igrati za KOSOVo ili Srbiju smiješno je to uporediti..Zato ti predlažem KOSOVO::

Milan K.

27.11.2018 07:28

Nemoj da igras za Kosovo molimo te. Sta ce Srbija bez tebe.