KRIMINALCI I IDIOTI SU UBILI NAVIJAČA Bez kazne za Dinamo? Evo šta je Čeferin rekao o tragediji koja se dogodila u Atini
Foto: Promo/Foto: FSS

Pred meč Dinama iz Zagreba i AEK-a u Atini je nakon divljanja navijača hrvatskog kluba poginuo jedan grčki navijač. 

Nakon svega veliki broj hrvatskih huligana je uhapšen, a Čeferin je istakao da sam klub nije imao ništa sa odlaskom "kriminalaca i idiota" u Atinu. 

- U ovom konkretnom slučaju dogodila se tragedija, ali Dinamo nije ni znao da je ova grupa navijača otputovala u Atinu. To su kriminalci i idioti koji su se organizovali, otišli u Atinu čak dva dana pre utakmice i onda uradili to što su uradili - rekao je Čeferin.

ŠAMARČINA Ovo neće moći da kupe novcem, stavljena tačka na sva nadanja Saudijaca

On je otkrio da ipak neće biti ozbiljnijih kazni za sam Dinamo jer, kako kaže, u celoj priči je 99,9 odsto nevinih navijača.

- Da li bi zaista bilo ispravno kazniti klub i 99.9 odsto nevinih navijača zbog nekoliko idiota koji su sada u zatvoru? Kako je Dinamo mogao da zna da su neki huligani i kriminalci u dva sata ujutru seli u unajmljeni kombi i krenuli prema Grčkoj? - upitao je Čeferin. 

U sukobu huliganske grupe Dinama Bed Blu Bojs poginuo je jedan grčki navijač, a policija je na kraju uhapsila preko 100 huligana iz Hrvatske i Grčke koji su razmešteni po hrvatskim zatvorima.

Još uvek se vrše istrage protiv njih i podignute su optužnice, ali se krajnje kazne ni za pojedince ni za klub i dalje ne znaju. Ali, sudeći po ovom istupu Aleksandera Čeferina u razgovoru za slovenački "N1" izgleda da će se Dinamo izvući bez ozbiljnih posledica. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading