Renoviranje Kamp Nou stadiona
Foto: EPA/EPA

 

Nou Kamp se ruši. Deo Barselone odlazi u istoriju, a na temeljima starog stadiona nići će novo, moderno sportsko zdanje vredno dve milijarde evra.

Nou Kamp postao je jedna velika građevina. Mašine, radnici, kranovi, kamioni, bageri... Sve to može da se vidi poslednjih dana na i oko nekadašnjeg fudbalskog stadiona.

Bez obzira na sve moderno i novo što će doneti budući stadion, oni stari navijači i zaljubljenici u Barselonu sa setom će se sećati starog Nou Kampa. Veliki broj navijača dolazi i obilazi radove, neki i sa suzama u očima. Stariji prepričavaju mlađima o istoriji kluba i velikanima koji su nosi dres Barse.

Renoviranje Kamp Nou stadiona

EPA

 

Čelnici Barselone na čelu sa predsednikom Đoanom Laportom pokušaće da vrate deo uloženog novca. Trava sa terena stadiona "Kamp Nou" neće biti bačena, već će je iskoristiti za prodaju. O čemu se radi, trava će biti iskorišćena u posebnom procesu karbonizacije kako bi se stvorio nakit. I to specijalni dijamanti koji će kasnije biti prodavani, a procena je da će cena jednog karata iznositi 14.000 evra.

Renoviranje Kamp Nou stadiona

EPA

 

Ovaj veličanstveni stadion izgrađen je za samo tri godine! Izgradnja je počela u martu 1954. jer je prethodni stadion Barselone postao premali za rastuću popularnost kluba. Projekat je koštao 1,7 milijardi evra, praktično koliko i ovaj novi što će se graditi u naredne tri godine.

Renoviranje Kamp Nou stadiona

EPA

 

Zvanično je Nou Kamp otvoren 24. septembra 1957. godine. Bio je renoviran tri puta do 2018. godine. Predstavljao je najveći stadion u Evropi sa skoro 100.000 mesta. Kamp Nou je takođe doneo sreću Španiji, koja je osvojila svoje jedino olimpijsko zlato u fudbalu upravo na ovom stadionu, pobedivši Poljsku 1992.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading